Organdonation ja taks! Nye ambassadør – Ibi makienok

Ibi-Støving-portrætter16869nyFoto:Sigurd Høyen.

Jeg er pavestolt, sagt på godt nordjysk…
I dag er det en rigtig stor dag for min mand Lasse og jeg. Vi kan nemlig afsløre og præsentere vores nye ambassadør for vores organisation Organdonation ja tak! Vi har arbejdet i flere måneder på, at blive helt klar og nu er det rigtige tidspunk kommet til, at byde forfatter og tv vært Ibi Makienok velkommen ombord.

Vi er glade og stolte over, at Ibi har sagt ja og valgt at blive ambassadør for Organdonation ja tak! og vi glæder os til sammen, at kunne sætte fokus på organdonation i Danmark. Der ligger i kæmpe arbejde foran os, og vi er taknemmelige for at Ibi har samme passion for at forbedre organdonation for danskerne. Der mangler stadig fokus og opmærksomhed på den oversete patient gruppe af transplanterede og kroniske syge og ikke mindst dem, der lige nu venter på ventelisten til et nyt organ. Der bliver slet ikke gjort nok for de mennesker og deres familier, det vil vi lave om på.

Jeg er så glad på danskernes vegne for, at vi kan samme med Ibi og vores stærke amdassadør hold kan hjælpe endnu flere mennesker, der i fremtiden kan blive berørt at organdonation. Ingen kan desvære se sig fri for ikke en dag, selv at komme i den situation.

Organdonation – ja tak! er den eneste organisation i Danmark, der arbejder målrettet for at sætte fokus på denne skævfordeling af midler og ressourcer og for at forbedre vilkårene for denne patientgruppe. Bl.a. ved at indsamle midler så man kan tilbyde patienterne den støtte og omsorg de har brug for. Vi arbejder målrettet på, at forbedre vilkårene for disse familier og varetage opgaven, med at hjælpe denne alt for oversete patientgruppe. Vi vil belyse en alvorlig problematik i vores samfund og, gøre et aktivt forsøg på at hjælpe og gøre en forskel.

Herunder kan du se, hvad Organdonation – ja tak helt konkret arbejder for. Nemlig vores 8 Hjertesager!

1. at hæve donorraten i Danmark, så ventetiden på en nyt organ mindskes og så færre danskere på venteliste til et nyt organ dør af organsvigt.

2. at få indført ”Formodet samtykke” i Danmark.

3. at støtte og forbedre vilkårene for de over 400 danske børn, unge og voksne, der grundet en kronisk livstruende sygdom, hvert år står på venteliste til et nyt organ.

4. at forsøde livet for disse alvorligt syge danskere og deres pårørende både før, under og efter transplantationsforløbet.

5. at oplyse danskerne om vigtigheden af organdonation ved at bringe nyheder og fakta om
organdonation og transplantation.

6.at sætte fokus på praksis og kapacitet på de danske hospitaler, som skal blive bedre til at redde flere organer hos hjernedøde patienter.

7. at iværksætte initiativer og aktiviteter med det formål at indsamle midler til foreningens formål som beskrevet ovenfor.

8. at støtte lægevidenskabelige studier og forskning samt yde tilskud til renovering og forbedring af hospitals‐ og patientfaciliteter.

I dag indfrier vi ikke alle ovenstående punkter, men vi arbejder benhårdt på at komme dertil. Vi er i fuld gang med at gå efter, at blive den landsdækkende organisation, der sætter organdonation på dagsordenen i Danmark.

Læs mere om Ibi´s stærke historie…og  Organdonation – ja tak lige her…

Har du lyst til at at hjælpe os kan du allerede idag kan støtte os ved, at give os din underskrift på vores underskrifts indsamling om, at få indført formodet samtykke i Danmark… Skrivunder.net

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *