Heroes & Stars Legatet

Jeg har altså verdens bedste og meningsfulde job og frivilligetjans!! Jeg er så taknemmelig for, at være en del af komitéen på Heroes & Start legatet! Patientforening Organdonation – ja tak! uddeler hvert år. legatet på 10.000 kr. Legatet uddeles til en person eller familie, der har organdonation tæt inde på livet, og hvor deres tilværelse og dagligdag er præget af sygdom, begrænsninger og en er hverdag, der ligger langt væk fra det liv vi andre kender.

Det er en stor ære, at være med i denne udvælgelsesproces, og det er også samtidig både livsbekræftende og et barsk privilegium, at få indblik i så mange menneskers liv og sygdomsfortælling. Det er hård læsning og det rammer mig dybt hvert år. Der er så mange skæbner og familier og pårørende, der er påvirkede af flere års sygdom.

De indstillede i år er repræsenterede af en bred vifte af helt små børn, store børn og unge, til voksne der selv er forældre. Vi har uddelt legatet i tre år og I år er der 48 indstillinger og det viser mig, at der i Danmark er masse mennesker og deres pårørende, der er ramt af organsvigt.

Der mange årsager til, at man får brug for at modtage en organtransplantation, sygdommene er ofte  kroniske og livslange. Men det er også mennesker der pludselig bliver ramt af akut sygdom og får brug for en livsforlængende organtransplantation.  Familielivet sættes på prøve og tilværelsen på ventelisten er barsk. Mange har tilbragt mange år på ventelisten inden, at de får muligheden for at blive transporteret –  nogen venter forgæves og når ikke, at blive transplanterede i tide.

Derfor er det så vigtigt for min mand og jeg, at gøre en forskel for de ramte familier og forsøde deres tilværelse – fordi vi ved, hvad de gennemgår. Derfor er det en stor glæde og være med til at udvælge den familie, der i år fra tildelt dette års Heroes & stars legatet.

Kommiten mødes i morgen, hvor vi finder dette års modtager af Heroes & Stars Legatet!!

Nøj, hvor jeg glæder mig!

 

 

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *