Om mig

 

OM MIG
Mit navn er Karen, jeg er 48 år gammel og på mit ungdomsværelse i Brønderslev drømte jeg oprindeligt om at blive Specialeffekt makeup artist i England, men blev udd. frisør og kosmetolog i DK. Nu bor jeg i Aalborg med min lille familie og er jeg mor til et barn med kronisk sygdom grundet kræft og levertransplantation.

Mine spidskompetencer er; sygeplejer og behandler, medicinansvarlig, sagsbehandler, tovholder mellem sygehus, kommune, skolen, ekspert i sondemad, Hygiejne, infektions tal, jeg er mit barns stemme, advokat og guide i en verden præget af sygdom. Men Først og fremmest er jeg en stolt hustru & mor!

Jeg tog et karriereskifte efter mange år som selvstændig og ansat i frisørbranchen. Jeg blev Bl.a. træt af arbejdstiderne i branchen og blev uddannet sundhedsservicesekretær og ansat som sekretær i drømmejobbet hos en af verdens bedste chefer… lige indtil min datter blev ramt af kræft i leveren. Jeg har pt plejeorlov og er arbejdsløs. BUM. Nu er jeg Boss i Patientforening Organdonation ja tak som frivillig ildsjæl, projektleder og foredragsholder i min fritid. Det holder mig kørende, så jeg ikke synker ned i selvmedlidenhed over, at mit liv tog en skæv drejning, da min datter fik kræft. Det holder mig oven vande og dæmper mine symptomer på posttraumatisk stress fx, koncentrationsvanskeligheder, øget lyd- og vagtsomhed samt hukommelsesbesvær. For at toppe alt det, så fandt jeg ud af at jeg særligt sensitiv, under de mange indlæggelser på hospitalet med min datter.

Da min datter blev syg begyndte vores familie at efter devisen ”skrabe så meget lykke og luksus til os, som vi overhovedet kunne” Jeg forsøger nu at ryste vanen fra mig og ændre mine kostvaner og arbejder til stadighed med mit selvværd og genvinde tidligere form. Heldigvis har jeg fundet løbelysten, så nu er der ingen undskyldning, det handler bare om at lukke munden, løfte røven og komme afsted.

Jeg har diplom fra flinkeskolen og drømmer om at turde tilegne mig noget mere kant, gro et sæt Balls eller hvad vi nu skal kalde det. Med tiden håber jeg at være med til bryde tabuer om organdonation og slå et slag for mere ligestilling mellem forskellige patientgrupper, da mit indre barometer når det røde felt når jeg oplever uretfærdig forfordeling i sundhedsvæsnet. Hvis siger man ”mæslingevaccine” til mig så har man fanget min opmærksomhed og kan nemt aktivere min debatlyst. Jeg håber mine indlæg og ”opråb” på de sociale medier har gjort en lille forskel og fået andre til at tage stilling til organdonation og måske valgt at vaccinere deres børn, i hvert fald har nogle af opråb både fundet vej til DR og et skrivebord i sundhedsstyrelsen, så lidt effekt har min larm da haft.

Jeg er stolt af, at mine blogindlæg og tekster både er på Børnecancerfonden og Danske Hospitalsklovne hjemmeside og at de bruger mine erfaringer og artikler til rådgivning af forældre. Det var en stor oplevelse at få lov at være ugens fighter Århus Universitets Hospital og Kræftens bekæmpelse Instagram profiler, og eg er taknemmelig for alle de chancer jeg fået for tale om organdonation i de danske medier og har medvirket i div. Tv2 Nyhederne Go` morgen og Go` aften Dk, samt DR aftensshow flere gange. Div. radioindslag Bl.a. DR 1 med Manu Manege, hvor jeg fortæller vores historie og deler mine erfaringer fra deler min holdninger om organdonation. På Pressesiden kan se mange af disse indslag og læse artikler fra Bl.a. Berlinske tidende, Kristeligt dagblad og div. Magasiner.

Fagligt brænder for at jeg hjælper de familier der er ramt af sygdom om det enten ved at skrive om hverdagen med organdonation tæt inde på livet. Min drøm er at kunne rådgive og tilbyde konsulentarbejde inden for området – det vigtigt og meningsfyldt arbejde for mig. Jeg elsker, at samarbejde med vores dygtige ambassadører, Patientforeningens projekter, fundraising PR, presse og mediehåndtering.

Jeg hader uretfærdighed og inkompetente folk med et bilrat eller menneskeliv i hænderne, og ikke mindst edderkopper, højder og rutchebaner🤪 Jeg har rygrad som en regnorm, især når det drejer om at færdiggøre min bog, og holde mig fra pistacienødder krimi og god hvidvin. Ikke skidegodt, når man vil stå skabt eller ordentlig tid i seng. Jeg har haft roterende fis i kasketten og opnået tilstanden økuller flere gange, over at være ufrivilligt på orlov og hjemmegående. Tilgængelig trøster må jeg trøstes ved tanken om, at noget må jeg have gjort godt efter at, siden min familie stadig elsker mig og Roccamore sko har opkaldt en sko efter mig! 🤪 😉

Min familie er lille, men mit et og alt, jeg elsker jazzmusik og turkis i alle nuancer, ro og at gå langs havet. De sidste tre år har jeg brugt gåture som terapi, for eliminere negative følelser, tankespind og spindelvæv på første etage. Mine LifeGols er: forblive sund og rask, gift og blive bedstemor og invitere børn og børnebørn til saft og drømmekage i mit lille røde kolonihavehus.

Så nu har i fået et indblik i mit liv alt det der fylder i min tilværelse af håb, knuste drømme og helt uperfekt almindelighed. Så velkommen til! ❤️ PS. Skriv bare til mig hvis du har en ide til et emne jeg skal tage op? spørgsmål eller noget helt andet på hjertet.
Har man lave lyst til at booke et foredrag eller lave, at et samarbejde med mig, er man meget velkommen til at kontakte mig på mail.
Du kan følge mig, & Cancerfamilie på Facebook & på Instagram

Har man skulle have lyst til at lave, at et samarbejde med mig, er man meget velkommen til, at kontakte mig på mail.