Min mission

Velkommen til mit univers cancerfamilie.dk
Cancerfamilie.dk blev startet i 2015 da vores liv tog en pludselig og uventet drejning, da vores datter fik konstateret leverkræft blot 18 måneder gammel. Siden har jeg skrevet rørende, personlige og ærlige indlæg om det transplantations forløbet, der redde hendes liv. Det ændrede mit liv radikalt fra normalt til pludselig at være cancermor. Her er vores liv sort på hvidt, alle vores op og nedture på godt og ondt. Vi deler vores livs kamp og den svære vej, igennem en verden præget af kronisk sygdom, mens vi samtidig startede Patientforeningen Organdonation ja tak! Hvor vi forsøger at forbedre vilkårene for familier som os. Et frivilligt og ulønnet arbejde, der gav min mand og jeg Ildsjæleprisen ved Dansk Patient Award på folkemødet 2019.

Her på bloggen deler jeg de små og store begivenheder fra vores liv, hverdag og frivillige arbejde. Formålet med bloggen er at fortælle vores historie om da vores datter fik kræft og måtte på ventelisten til en organtransplantation for at overleve. Det alvorlige sygdomsforløb har naturligvis påvirket vores familieliv meget. Mit håb er, er at dele den erfaring jeg har fået og derved at hjælpe andre forældre og pårørende, og give andre et indblik i en lukket verden, og vise hvordan det er at være familie og forældre til et barn med en alvorlig og livstruende sygdom.

Der er blogindlæg fra, da vi får Esthers kræftdiagnose i 2014, da hun bliver transplanteret og frem til vores hverdag og liv nu. Forløbet er beskrevet både i tilbageblik, med tanker og refleksioner, men også helt aktuelle beskrivelser og oplevelser fra vores situation nu. Udgangspunktet for bloggen har ændret og til passet sig igennem tiden, som vores behov, udfordringer og situation ændrede sig.

Jeg meget ærlig og prøver at sætte ord på det de mange daglige udfordringer med et kronisk sygt barn og de mentale processer, som mennesker oplever, når man gennemgår en livskrise grundet pludselig alvorlig sygdom. Kommer man nogensinde på benene igen og giver livet mening bagefter? Hvad bliver forandret når man indser at ens barn ikke bliver raskt igen og hvordan tilpasser man sig som familie til de nye livsvilkår? Kan man stadig tillade sig at have plads til personlige drømme og ambitioner trods en travl hverdag med et barn med kronisk sygdom?

Kategorierne handler om kræftforløbet, transplantation/organdonation, hverdagen nu og Livsstil, som forhåbentligt kan bloggen inspirere til et godt familieliv. Emnerne er forskellige og nu handler de fleste indlæg om vores står vi som familie stærkere end nogensinde før og at være en helt normal, unormal familie og bevare et positivs livssyn i hverdagen. Vi håber at kunne give håb til andre, og vise at der er en vej igennem et alvorligt forløb.

Mit ønske at fortælle historien om hvordan vi lod krisen blive vores drivkraft og til en fælles drøm, om at gøre en forskel for andre familier, der enten er eller kommer i samme situation som os, når familielivet rammes af alvorlig kræftdiagnose og kronisk sygdom. Forhåbentligt kan dette ærlige livsbekræftende indblik i vores liv, give andre familier mod og motivation til at holde modet oppe og blive inspireret til at leve livet fuldt ud og bevare et positivt syn på livet på trods af alvorlig sygdom.

Bloggen dedikeret til alle ny diagnosticerede forældre, på tværs af sygdomsdiagnoser for at tilbyde den hjælp jeg selv manglede da vores datter blev syg og for at vise at når livet forandres, må man acceptere og insistere på at blive forandret i små tilpassede steps. Hvis jeg bare kan hjælpe et par forældre og give dem håb og lidt opmuntring i en umenneskelig svær tid af deres liv, så vil jeg blive så glad og min rejse og alt det svære vil have givet en smule mere mening.

Så Velkommen til min blog, bare tag dig god tid og se dig omkring. Jeg håber, du får glæde af den, du er meget velkommen til at kontakte mig hvis du har et personligt spørgsmål. Har du lyst må gerne dele min blog.  Måske sidder der én derude lige nu, der leder efter den unikke viden Cancerfamilie.dk kan tilbyde – så del endelig gerne…

Kærligst Karen
Stifter af Cancerfamilie.dk & patientforeningen Organdonation ja tak!