Cancerfamilie i FEMINA

I denne uge bringer FEMINA en artikel om Cancerfamilie.dk´s historie og baggrund for at stifte patientforening organdonation ja tak og den personlige kamp for, at komme styrket igennem den vanskeligste tid i familiens liv. 

Køb FEMINA og læs denne fine artikel skrevet af Josefine Gammelgaard og det glæder mig oprigtigt, at FEMINA vil være med til at sætte fokus på det vigtige og svære emne organdonation ved, at bringe den vedkommende og rørende historie om vores familie. Med denne historie kommer man helt tæt på Cancerfamilie.dk tragisk skæbne, der blev startskuddet for en kamp for, at genvinde fodfæste og komme styrket ud på den anden side af krisen med familien intakt med ny styrke og overskud til, at kæmpe for andre, der er eller måtte komme i samme situation og få organsvigt tæt ind på livet.

Vi fandt desværre ud af, at ventetiden på et organ i Danmark er op til dobbelt så lang ift. mange andre lande vi normalt sammenligner os med – og alt for få danskere har stadig ikke taget stilling. Det er vi stolte og glade for, at FEMINA har valgt at tage et socialt ansvar ved sætte fokus på dette samfundsproblem og være en del af den massive opbakning og støtte vi oplever fra danskerne vi til vores arbejde og borgerforslag om ”Automatisk organdonor fra 18 år”. Senest har flere Kendte danskere og bloggere som Bl.a Szhirley har på Instagram lavet opslag om vores patientforenings Organdonation ja taks borgerforslag!

Vores ambassadør Neel Rønholt åbnede ballet med en meget fin Insta story, derefter fulgte den kendte danske blogger Mette Marie lange og senere fulgte Szhirley, Sasseline og Lisbeth Østergaard efter og de har alle på eget initiativ, udvis et socialt ansvar og opfordret deres følgere til at underskrive vores borger forslag. Senest har vores Ambassadør Ibi Makienok lavet et instagram opslag der fik mere end 1500 underskrifter på vores borgerforslag på en dag!

I går delte Direktøren for Hjerteforeningen Anne Kaltoft et opslag på Facebook, hvor hun støtter og opfordre alle til at støtte op om vores borgerforslag. Det er vi rigtig glade for, det er så vigtigt at de danske patientforeninger støtter os og får deres medlemmer til at skrive under. Så er du medlem af en patientforening er du velkommen til, at dele opslag om vores Patientforenings borgerforslag i jeres grupper på Facebook.

De seneste dage opmærksomhed og opbakning har gjort, at vi har fået endnu flere underskrifter og er nu på 39.693 i skrivende stund.  Patientforeningen Organdonation Ja tak! har fået flere følger og Likes på Facebook og instagram, det betyder rigtigt meget for os, at vores budskab er kommet ud til mange flere! Det er helt vildt overvældende al den interesse vil have fået fra privatpersoner og mennesker, der takker os for vores arbejde og fordi vi prøver at råbe Danmark op og informere om indførelsen af formodet samtykke.

Vi får stadig mange henvendelser fra folk der spørger om hvordan de kan hjælpe os, og senere i dag sender vi yderlige 10 kasser afsted med flyers, til alle de frivillige over hele landet! De skal om deles og er med til kæmpe forskel sammen med alle dem som tidligere fra om delt flyeres. Det har kunne se og mærke på antallet af underskrifter –  TAK alle sammen – I er med til at gøre en forskel og sammen skal vi nok få de underskrifter i hus!!!

DEL gerne…  🙂 Hjælp os med at lave noget larm Danmark!!!! Hver underskrift vi får er SÅ vigtig for os og bringer os tættere på vores mål nemlig, at få de 50.000 underskrifter så vores borgerforslag kan blive bragt op i folketinget.

❤️ STØT borgerforslaget & SKRIV UNDER med din NemID her på Folketingets hjemmeside… http://www.borgerforslaget.dk  👍

FAKTA

■ Hver 11. dag dør én dansker på ventelisten til et nyt organ

■ 90% af danskerne går ind for organdonation

■ Kun 22% af danskerne har taget stilling til organdonation

■ I 25 europæiske lande har man indført formodet samtykke.

Hjælp os med at borgerforslaget når de 50.000 underskrifter og komme til behandling i Folketinget – inden det udløber 29. august 2018. Det tager kun et øjeblik og vil hjælpe os ubeskriveligt meget og have kæmpe betydning for dem der venter…

Foto:Privat & Femina.

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *