Bloggerliv Del 2 – Social media week

En social media redaktør fra Kræftens Bekæmpelse, Marie kontaktede mig for et par uger siden, for, at indlede et samarbejde om et oplæg til Social media Week  i København. De ville gerne fortælle alle interesserede medie folk om deres måde, at bruge de sociale medier på, bl.a. ved, at lade deres følgere blive medfortællere om kræft påvirker danskernes liv. På Instagram lader de en kræftramt eller pårørende overtage deres profil i en uge, også kendt som kaldet Ugensfigther!

Maria Lindhart og hendes dygtige team inviterede mig til København for, at medvirke på scenen og have en dialog om, hvordan jeg oplevede, at være ugens figther for dem. Det blev til en række spørgsmål om mine overvejelser og tanker om, at dele vores personlige historie med andre. Publikum kunne bagefter stille spørgsmål til os begge.

Verden bliver så lille via de sociale medier og vi trækker hinanden med ind i hinandens små liv – Verden er så stor og den største trussel er viden, sagde min far engang i dag forstår jeg godt, hvad han mente. Men jeg tror til gengæld også, at mangel på samme, skaber den uvidenhed, der er med til at skabe grobund for misforståelser og forkerte antagelser og at vigtig viden går tabt.

Men vidensdeling kan også føre rigtigt meget positivt og være med til, at sætte fokus på, når livet er svært og nedbryde tabuer, om tunge emner. Det kan samle mennesker, viden udvikler sig og skaber nye resultater. Når man deler erfaring og viden, så giver man andre muligheden for at lære noget nyt. Man flytter mennesker – som Ulla Terkelsen siger, ”at den bedste måde at overvinde og håndtere livskriser på er at flytte sig. Som når man kommer hjem fra ferie ser sit hus, stue eller have på en helt ny måde. Med andre øjne.” Måske har hun ret i, at man får set det hele i et andet lys og perspektiv. Måske er det at dele som et spejl, hvori viden bliver videregivet og delt i et nyt perspektiv. Ikke mindst sit syn på sig selv og sin situation.

En af grundene til at, jeg sagde ja til at være ugens fighter for kræftens bekæmpelse var, at hjælpe andre. For mig har mit udgangspunkt været at dele min viden, og gøre viden tilgængelig inden for et snævert felt, nemlig cancermødre, der blogge om, at håndtere når ens barn får en kræftdiagnose. Viden der beskriver hvordan man kommer igennem det, og hvad man kommer igennem. Der er mange læger, fagfolk og eksperter, der ved en masse om kræftbehandlingen og mange psykologer beskriver, hvad det gør ved en og hvordan det påvirker hele familien. Men, der findes ikke noget konkret viden om hvordan man takler det. Viden, der beskriver hvordan man kommer igennem det, og hvad man kommer igennem…. Jeg tror, at det at der er nogen der tør fortælle om deres forløb, er med til at give andre noget, at spejle sig i. Derved får man nogle redskaber til at håndtere de svære følelser, der automatisk følger i kølvandet på alvorlig sygdom.

For mit eget ved kommende er jeg meget optaget af, hvordan det har påvirket mig som person. Jeg har gennem Esthers sygdomsforløb indimellem, haft det så svært, at jeg var bange for om jeg var ved, at blive “bims i bøtten”. Min oplevelse af, at være ugens fighter og det, at delt med andre, har helt klart lært mig meget om min egne færd på de sociale medier og vores indflydelse på hinanden. På godt og ondt. På instagram er man stadig gemt lidt i anonymiteten bag et anonymt og uigennemskueligt bruger navn. Det efterlader en tilpas distance, til at turde dele. For det forpligter ikke helt på samme personlige måde. Det har helt klart haft en positivt indflydelse på mig. Den oprigtige og kærlige respons har betydet, at jeg for et øjeblik  har følt, at alt det jeg har været igennem, ikke har været forgæves.

Oplev lidt af Jyskebanktv interview her.

Jeg har ved, at medvirke som ugens fighter ikke kun fået meget positiv respons fra omgivelserne. Jeg er på hele min rejse gennem kræft verden blevet inspireret og har ligeledes fået idéer til flere spændende projektere undervejs. Jeg har indledt flere samarbejder med bl.a. kræftens bekæmpelse, og Børnecancerfonden. Jeg arbejder på nye tiltag på bloggen cancerfamilie.dk og skriver på min bog om vores oplevelse af, at træde ind i kræftverdenen. Jeg ligeledes taget en stor beslutning og valgt at dele min viden, ved at holde foredrag om, at være mor og at leve som familie til kræftramt barn, der kom på venteliste til et nyt organ og knækker cancer den dag hun bliver levertransplanteret.

Se eller gense mit instagram take over som ugensfigther på Kræftens Bekæmpelse her.

Kontakt karen@cancerfamilie.dk for yderligere information.

 

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *