TV2 Nyhederne på besøg hos Cancerfamilie.dk

I dag blev jeg kontaktet af Tv2 Nyhederne, der bad mig i dag komme med en udtalelse i et interviewet på det stigende antal mæslinger udbrud og at fire lande nu har mistet mæslinger fri status. Det er i min optik ganske foruroligende. En uheldig tendens og en bekymrende udvikling, der klart er i den forkerte retning. Børneliv bliver sat på spidsen og  verden over risikerer børn at miste livet.

Jeg blev kontaktet på baggrund af de blogindlæg jeg har skrevet om den situation mange tusind børn, som Esther er er grundet deres immun dæmpede tilstand. Det betyder meget for mig at Tv2 Nyhederne valgte at kontakt  Cancerfamilie.dk – jeg er glad for at få muligheden for at sætte fokus på den fælles udfordring vi står over for.
Læs med her Opråb og kære forældre.

Kender man lidt til min baggrund og har flugt med de seneste år, ved man at jeg gennem tiden har forsøgt at oplyse om vigtigheden af at alle børn følger vaccineprogrammet, da fravalget af vacciner kan koste menneskeliv. Netop ved at fortælle om de menneskelige omkostninger og de konsekvenser, der rammer familier som os der er ramt af alvorlige kroniske sygdomme og organsvigt.

Det er et emne der ligger mit hjerte meget nært, ja jeg kan faktisk blive meget berørt, når jeg hører at forældre fravælger tilbuddet om mæslinger vacciner og derved at følge det danske vaccineprogram som også WHO anbefaler.

Derfor må der gøres mere for at de enkelte forældre lever op til det ansvar vi har for hinandens sundhed og helbred. Om det ligefrem betyder en lovændring ved jeg ikke endnu, men jeg vil gerne skrive under på, at politikerne og vi som samfund skal drøfte hvad vi gør for bedre, at beskytte udsatte børn og deres fremtiden, for det er den, der er på spil. Ikke kun for danske børns skyld, men for hele verdens børn i de næste mange generationer.

Jeg håber de vil tage ansvar og få vaccineret deres raske børn og ikke gemme sig bag Ideologier og antagelser, der beror på uvidenhed og manglende oplysning. Det er så nemt at lukke øjnene, mens vi andre passer vores børns medicin flere gange dagligt, og lever med en latent frygt som andre forældre slipper for. Mærk efter og find den sunde fornuft, genovervej bekymringerne om “Hvad nu, hvis mit barn får bivirkninger?” Er det fair at insistere og fastholde et fravalg af vaccine, når det får så stor negativ indvirkning på andre børns liv der i forvejen er påvirket af kronisk sygdom?

Er det i orden at lægge endnu en byrde og bekymring på forældre til udsatte børn, hvis liv der i forvejen er fyldt af medicin, hospitalsindlæggelser, behandling, blodprøver, kontroller, for ikke at tale om daglige smerter, afsavn, faglige, sociale og motoriske udfordringer – fravær fra venner, skole og institutionen?

Dem der vil vide mere kan blive grundigt informeret på Sundhedsstyrelsens hjemmeside om vaccinationsprogrammet og de enkelte vaccinationer.

Se med i aften på TV2 Nyhederne kl. 18.00 og igen Kl. 19.00

Har man lyst til at dele og kommentere dette indlæg og være en del af debatten, er man velkommen, jeg hører gerne din mening og respektere den. Alt i en gensidig god tone naturligvis.

 

 

 

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *