Kærlig hilsen en cancermor

IMG_4482_hvid_rose2

Kære ny diagnosticerede cancermor.

Først og fremmest vil jeg starte med at sige, at det gør mig ondt helt ind i hjertet, at du nu står i denne frygtelige situation. Men du er ikke alene.
Vi er andre som dig, der står, eller har stået i samme frygtelige situation som dig lige nu.

Vi er mange der ved, hvad du gennemgår i denne tid.
Gid jeg sad hos dig lige nu og kunne tage dig i hånden. Men det kan jeg ikke, for jeg kender dig ikke.
Men jeg har noget, jeg gerne vil fortælle dig. Du skal nok komme igennem det her. Ligegyldigt, hvad du selv tror, så ved jeg, at du nok skal klare det.

Jeg ved godt, hvad der går igennem dig lige nu, vil dit barn klare sig? – og hvordan du skal klare alt dette her!?!

Men ro på, træk vejret – det klarer du.

Jeg ved godt, at du ikke tror på det og heller ikke føler dig særlig stærk lige nu og at du er rigtig bange. Det er helt ok og naturligt. Men du er så stærk, du ved det bare ikke endnu.
.
Jeg ved godt, at du bliver trist bare ved tanken om, at dit barn mister sit skønne hår. Når du kigger på det nu, kan du næsten ikke fatte, at det vil ske. Og den dag det sker, er du sønderknust, for nu kan kræftsygdommen ses. Den er et faktum og realitet i dit liv i de næste mange måneder, måske år.

Selv om det føles uoverskueligt nu, så lover jeg dig, at du nok skal få lært at begå dig i denne kræftverden. Du kommer til at forstå alle de faglige termer og udtryk.

Du kommer rigtig langt ved at forstå dit barn er sygt og indse, at du ikke længere har kontrol over, hvad der sker. Det første skridt er at forstå og at acceptere, at du ikke har kontrol over det. Det er ude af dine hænder.

Du kan håndtere dette her på to måder, enten går du i mod det, eller med det. Det bliver hårdt uanset, hvad du vælger, men tager du den første mulighed, gør du det unødigt hårdt for dig selv.

Der er ingen nemme løsninger. Det her bliver sindsygt hårdt, og kræver al den styrke, som du besidder og mere til. Men du klarer det.

Du er meget stærkere end du tror. Du får flere kræfter at kæmpe med undervejs. Våben, som udholdenhed og viljestyrke. Kærlighed, tålmodighed og tro. Du besidder uanede evner og resurser, som du slet ikke kender til endnu. Men det kommer du til.

Livet, som du har kendt det, er på vej til at blive forandret for altid. Din historie bliver en anden, men nødvendigvis ikke kun negativ. Den bliver også beriget med ny indsigt, nye relationer og erfaringer.

Tænk på, at når du ligger dig i sengen, kan du fokusere på alt det, der er ved at rive dig i stykker, eller på det, der holder dig sammen.

Der kommer en dag, hvor kræften langsomt letter sit tag i dig, og med tiden tillader den, dig at se ud på den virkelige verden udenfor. Langsomt begynder du skrabe de grå skyer væk, og når indtil det blå himmel igen.

Indtil da, hav tillid til dig selv, lyt altid til din intuition. Og giv aldrig op.

En kærlig hilsen fra en anden cancermor.


2 kommentarer on Kærlig hilsen en cancermor

 1. Tina Madsen
  29. marts 2016 kl. 18:32 (8 år siden)

  Hej Cancermor
  1000 1000 tak for brevet… Tak fordi du sætter så meget ord på mine følelser…
  Vores ligger på intensiv i Skejby… Har haft det rigtig skidt siden 12 dec ( fik konstateret leukæmi juni 2015)… Har været fløjet til riget, hvor vi troede vi mistede hende… Organerne var ved at stå af) tilbage til Skejby… 14 dage på a20… Fik adenovirus … Og kom så tilbage på i intensiv 1 feb… Ligger her endnu og kæmper… Er heldigvis kommet ud af ecmomaskinen efter 4 uger deri… Synes ikk man tør løfte armene… For så kommer der et nyt bjerg… I dag fik vi afvide at virustallene er steget igen… Man kan kun stå frustreret ved siden og håbe.
  Tak for du vil dele din historie … Betyder mere end du aner ❤️
  Knus fra en cancermor

  Svar
  • Karen Heidelbach
   29. marts 2016 kl. 20:19 (8 år siden)

   Kære Cancermor, først vil jeg sige, hvor er jeg glad for at du kunne bruge mit brev. Det er jo der er meningen med min blog. Jeg håber netop at kunne hjælpe andre cancermødre. For jeg syntes der mangler et forum, hvor man tør at dele sine tanker om at være igennem, et sygdoms forløb med sit barn.Enten om det er kræft eller transplanterede, eller helt andre sygdomme… Vi er alle mødre, og har den samme følelse.
   jeg bliver virkelig ramt og rørt over din beretning, kender Skejby alt for godt… men de er så søde og i er i gode hænder. Men det tager ikke alvoren fra jeres situation. Hold nu op et forløb. men du har helt ret, i kan kun håbe på at det vender snart og der kommer bedring. Det er urimeligt hårdt for jer, men jeg tror og håber i er kommet på den rigtige side nu. Sender dig de bedste tanker, og mit gode karma til dig, din datter og jeres familie…
   kærligst Karen
   Ps. Høre gerne fra dig en anden gang 🙂

   Svar

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *