Ibi & Organdonation ja tak!

IMG_0353ibinyWhat a Week!
Det har været en helt utrolig uge for mig og min mands organisation Organdonation ja tak! Det har været en fantastisk modtagelse af vores nye Ambassadør Ibi Maikenok i sidste uge. Jeg skal da love for, at vi fik de danske medier op af stolen. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forventet, al den opmærksomhed eller at vores Site, ville gå ned fire gange – af overbelastning fra for mange besøgende! Det var da vi præsenterede Ibi som vores nye Ambassadør og offentliggjorde, Ibis egen stærke og meget ærlige fortælling, om sit sygdomsforløb, på vores hjemmeside. http://www.organdonationja-tak.dk

Sikke én pressetur vi med kort varsel fik stablet på benene. Tirsdag morgen tog jeg afsked med familien og senere tog jeg et eftermiddags fly mod København, hvor jeg efter ankomst i Kastrup lufthavn hoppede direkte ind en taxa ind på Hovedbanegården til TV2 Go Aften Danmarks studier. Jeg var selvfølgelig spændt og naturligvis glad for, at have fået muligheden for, at medvirke sammen med Ibi til en snak om, så vigtigt et emne som kronisksygdom og organdonation. Mens man sidder i makeuppen og bliver forberedt, skal jeg lige love for, at alle tanker, sætninger og vendinger og formuleringer bliver tænkt igennem en ekstra gang. Man får kun en chance på live- tv.

goaften-makeupny

Det var skønt at gense Ibi igen, jeg har lært rigtig meget af Ibi på den korte tid vi har kendt hinanden. Hun er så dejligt et menneske og et af de mest ærlige og reelle mennesker jeg har mødt. Vi har fra dag 1 – haft en god kemi og stemning imellem os og vi har haft nemt ved, at finde et fælles sprog om vores fælles hjertesag. Det har været en fornøjelse og stor glæde, at være omgivet af Ibi og samarbejde med èn, der kender alt til denne, for mig, nye medie- og TV verden. Ibi er klog og dygtig. Hun er skarp, præcis og har samtidig hjertet på det rette sted.

Det er professionelle og dygtige folk, de journalister og tv folk. De ved, hvad de laver, jeg har stor respekt for deres travle hverdag og evne til at arbejde så intenst med ”fremmede” i kort tid og så få et færdigt indslag som slutresultat. Hvor er jeg glad og hvor har det været godt og spændende endelig, at få muligheden og for sammen med Ibi, at fortælle om vores fælles vigtige arbejde for Organdonation ja tak!

IMG_0287Tre-på-stribeny

Vi startede vores lille pressetur hos Jes Dorph i Tv2 Go aften Danmark til en snak om Ibis historie og hvorfor hun havde valgt, at blive ambassadør for vores organisation organdonation ja tak! Der var bare en helt særlig spændt stemning Backstage og alle var glade og forventningsfulde. Vores samarbejde har været undervejs et i nogen tid, og vi har alle glædet os til at kunne stå frem i medierne, og sætte fokus på og de kronisksyge og organdonation og indførelsen af formodet samtykke i Danmark. Det blev et fint indslag med Ibi og vi er selvsagt utroligt glade og beærede over, at hun har valgt at træde frem og fortælle sin og sit sygdomsforløb i et samarbejde med os.

Den aften sluttede på hotelværelset, træt og glad for en veloverstået Tv optræden. Næste dag ventede en lang dag med ventetid inden vi skulle medvirke på DR i Aftenshowet. Jeg sover pr. definition aldrig godt på hoteller og vågnede desværre alt for tidligt. Dog gav det mulighed for, at arbejde lidt og spise sen morgenmad på hotellet. Derefter stod den på en hel dag alene i København. Dagen var præget af arbejde og opkald fra div. Journalister og medier, der alle ønskede en eller anden respons på alt det, der var sket de seneste døgn. Sjovt, at få Københavns gader som kontor, for jeg går helst rundt, når jeg taler i mobil, sikkert en dårlig vane, men i dette tilfælde passede det jo helt perfekt.

Det blev også til en tiltænkt kaffepause på Cafe Baresso. Da jeg var færdig med kaffen og ville gå, jeg spurgte jeg ekspedienten om lov til, at ligge vores flyers om Organdonation ja tak! Og hun sagde straks JA! Det viste sig, at den søde ekspedient, tilfældigvis havde set Ibi og jeg i TV2 Go aften Danmark, aftenen før –  sammen med sin mor. Det bliv til en lille kort snak om organdonation og det er så skønt, at mærke enighed og den oppakning, der er til vores arbejde, når man taler nærværende, personligt og relatere til hinanden på et naturligt plan via en ærlig og vedkommende snak om organdonation.

IMG_0316kaffepauseny

Senere fik jeg tid til en god arbejdsfrokost på hoppe i Læderstræde og mit livs bedste tunsalat. Dejligt endelig, at sidde ned og blive tanket lidt op, det var også tiltrængt mobilen som lige fik en pause og lidt strøm… Og jo, det blev også en tur på strøget. Enten, så er jeg blivet den nærige Nordjyde, der ikke mangler lige noget eller så er jeg helt uden både smag og stil. Eller så finder jeg en sød kjole til min datter. SÅ, jeg tog en rask beslutning og valgte i protest ikke at købe noget som helst – Kors! Sidst, men ikke mindst et så blev der også tid til et spontant møde med et kært familiemedlem fra København…

IMG_0330aftenshowet-makeupny

Tiden fløj og kl 18.00 var der mødetid i makeuppen for Ibi og jeg, så vi kunne blive klar til, at medvirke i Aftenshowet hos tv vært Mette Bluhme Rieck. Det gik rigtigt fint og vi har efterfølgende fået rigtig meget og fin respons på vores indslag. Det betyder meget for os, at vi måtte medvirke og kunne sætte fokus på kronisksyge og organdonation. Vi har et stort arbejde foran os. Et, der giver mening for så mange mennesker. I den seneste uge er vi for alvor begyndt, at nå ud til flere mennesker og fortælle om, hvad vi også arbejder for, nemlig vores 8 Hjertesager.

For udover, vores underskriftsindsamling for at få indført formodet samtykke i Danmark, så arbejder vi og så for en lang række af andre tiltag. Tiltag, som skal være med til at forbedre vilkårene for de danskere, der hvert år står på venteliste til et nyt organ. Vi hjælper og forsøde tilværelsen for de mange børn, unge og voksne og deres pårørende, der bliver berørt af organtransplantation. Disse mennesker tilhører en helt særlig patientgruppe, som desværre er overset og står helt alene uden nogen til at tale deres sag, og forandre og forbedre vilkårene for dem.

tårnny

Denne lidt glemte og oversete patientgruppe, har vores opmærksomhed og vi vil Bl.a. arbejde for, at give dem de samme muligheder og fordele som andre og bedre støttede sygdomme. Vi vil med vores arbejde i Organdonation ja tak! arbejde for, netop disse børn, unge og voksne, der lever deres liv på venteliste. Disse mennesker skal leve med deres kroniske sygdomme resten af deres liv. De fortjener ikke, at bliver glemt eller pakket væk på gamle nedslidte senge afdelinger med dårligere og ringere forhold end andre diagnoser. Vi vil ud og hjælpe der, hvor vores arbejde kommer til, at gøre en forskel for disse familiers liv. Hjælpe, berige og forsøde deres tilværelse i deres hverdag og liv.

Der er intet større i livet, end at se liv og kærlighed blomstre og at, se livet blive givet videre. I et lille nyfødt barn eller en hos en, der er blevet genfødt fordi, livet er givet videre. I den en helt uselviske, næstekærlige og medmenneskelige empatiske gestus det er, når livet deles mellem to sjæle. Uanset om det dine, mine eller vores organer.

Dette er essensen af begrebet og mine tanker omkring organdonation… Det rammer de færreste, men rører de fleste… Den næste det rammer, bliver måske dig eller èn du holder af…

Det har været en fornøjelse, at være sammen med professionelle mennesker og få lov til, at komme om bag skærmen og opleve, hvordan en tv udsendelse bliver skabt. Jeg er så stolt over, at få lov til at tale om noget der optager mig så meget og fortælle danskerne om muligheden for sammen, at gøre en kæmpe forskel for så mange danskere. Jeg føler mig så heldig, at jeg kan få lov til at gøre det med Ibi Maikenok ved min side. I en benhård og travl medieverden, hvor alle har en agenda, gælder det om, at holde hovedet koldt, tungen lige i munden og være klar i spyttet. For når tiden og sekunderne tæller ned – er tiden knap! Sådan er det med taletid og selve livet!

Hvis nogen skulle have lyst til, at støtte os i vores arbejde, håber jeg, at I vil skrive under på vores underskrift indsamling, som nu over 16.000 danskere allerede har gjort. Så vi har så mange underskrifter som muligt, når vi tager til Christiansborg for at vise politikerne at danskerne ønsker at få indført formodet samtykke i Danmark.

Se vores lille video, om hvordan du kan støtte os her… og  Skriv under her… eller giv din stemme til os her – Det er også muligt, at tegne medlemskab eller at give en donation – læs mere på vores hjemmeside http://www.organdonation-ja-tak.dk

Tak fordi du læste med – Kærligst Karen ♥

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *