Blod sved og glædes tårer

img_9899koldt-men-godt2

Der er sket en del de sidste par dage, Karens selfcare sundhedsboost. Det er faktisk ret skønt endelig, at være i gang med min nye agenda. Det er hårdt, men godt. Jeg nyder det!

Min nye hverdag
Sådan rent praktisk er min hverdag nu også blevet præget af kalorietælling, masser af væskeindtag, kosttilskud og masser af bevægelse. Jeg har tvunget mig selv på gåture, fået noget frisk luft og det har været rigtig godt. Jeg er træt meget tidligere om aftnen og kan mærke jeg har brug for, at komme tidligere i seng. Syntes jeg oplever, at jeg får hovedpine i løbet af dagen, men det er heldigvis bare forbigående.

Det tager lige et par dage inden man vænner sig til smagen af alle de nye kosttilskud, især den lille Aloe vera Gel er en rigtig feststopper de mange første gange man tager den. Den er virkelig ikke for sarte sjæle, men jeg må sige, at man vænner sig til den…næsten. Resten af fiber drikkene er sjove at lave og bare en fin afveksling imellem alt det vand man skal drikke. Men med et par skiver agurk eller citron, hjælper det lidt.

img_9951morgen-mad

Jeg har fået mig en ny BFF min nye, bedste ven for evigt! Der er en manual og slags “Bibel” jeg har klynget mig til siden start. Den beskriver hele forløbet og giver overblikket, så jeg kan let finde rundt i dagene og anvisningerne. Det fungerer upåklageligt.

Faktisk går det langt lettere end jeg måske i virkeligheden havde forventet. Nogle gange har jeg næsten ikke haft brug for de mellemmåltiderne, der blev anbefalet, og har let kunnet udskyde behovet for dem. Der ved ikke sagt, at det er så let som ingenting, for det er det bestemt ikke. Det kræver noget seriøs afledningsteknik og nogle ret stærke overbevisninger, der går på, hvor meget jeg vil det her, og at jeg kan. Det har især været tydeligt, at mærke mine gamle dårlige vaner dukke op, når jeg pludselig får lyst til en lille snack eller lidt af mine skrivelakridser, som jeg kalder dem. Det sværeste, at undvære for mig er nok min børne kaffe,-  godt med mælk og sukker i kaffen. The og Sort kaffe må man ellers gerne drikke, men jeg springer over og har taget en kold tyrker…

img_9904frokost2

Det går ok med, at lave lette salater under 600 kalorier – Det kniber bare lidt med fantasien til at finde på nye sammensætninger – det kræver lidt opfindsomhed, at gøre salaten indbydende. Det er mange af de samme grundsalater der egentligt bare skal have noget ekstra, så det burde være nemt. Men jeg har heldigvis nogle dage til at øve mig i. Jeg kigger godt nok stadigt langt efter salt og peber, men det må jeg erstatte med en sjat citron saft. Det har også været et frist pust med revet peberrod, det giver da lidt smag. Det kræver lige at man holder masken, når familien sidder og spiser pasta og kødsovs, mens man prøver at fange en stump rå asparges med sin gaffel…

img_9860-pyha2

Den helt store overraskelse
Den største anstrengelse har helt klart været de 30 min træning eller bevægelse… for selv om der i biblen/manualen står at man skal lave, lav/middelintensive øvelser som hurtig gå tur, styrketræning svømning og yoga også, så er det det hvor jeg bliver presset max. Hold nu fast! Jeg har aldrig, aldrig være glad for nogen typer sport, der indebærer en øgning af bevægelse hastighed eller plus. Så er det sagt, jeg har ikke dyrket motion på noget målbart plan. Jeg har gået på danseskole som barn og ung, lidt flirt med yoga som ældre, men nej i de seneste mange år er det kun blevet til lange gåture.

Men en gang skal jo være den første, så jeg fik presset mig i gennem 23 min styrketræning og yoga og 45 min powerwalk siden sidste blogindlæg… Det er da ret godt, syntes jeg selv. Det var hårdt, men ret fedt bagefter. Det overraskede mig positivt!  Tror det vinder ind på mig, skal bare lige lære, at huske, at strække ordentligt ud bagefter. Men, det ved jeg nu… Det gør så ondt i mine arme idag, at jeg knap nok kan åbne køleskabet… Se det virker efterhensigten!  Ingen arme, ingen kager…

img_9884yoga2

Vægt opdatering
Den største udfordring var nok da jeg skule på vægten og da kropsmålene skulle tages. Der står man alene og fumler med et målebånd og måler om igen – For det kan sku da ikke passe? Ej, den sved. Jeg håber virkelig alle mine anstrengelser bærer frugt, så når jeg igen hopper på vægten, er det et lavere tal og, at mormor armene har fået vinger og fløjet sig en tur.

Ved opstarten af dette sundhedsboost, var min vægt 64,5kg – bryst 97cm – arm 32cm – talje 103cm – lår 60cm – Forventer virkelig, at de tal blive reduceret noget, og det der trænings noget kan stramme lidt op. Det næste skridt bliver, at blive en ørn til at tælle og holde kalorierne under 600 og huske, at strække ud efter træning…

img_9897bukser2

Den ultimative motivation!
Og, JA…Vi har fået sne i Aalborg igår, og der ser sådan her ud når man bliver overrasket når man skal prøve, at passe sine gamle skibukser!. Damm!

Er der nogen af jer, der har nogle gode råd, hører jeg altså gerne fra jer med jeres bedste tip til en lettere og enklere hverdag med sunde madtips eller andre alternativer til træning.

Dagens overraskelse til dig!
Jeg har fået muligheden for, at tilbyde en rabatkode ved køb af produkter fra Forever Living! Det eneste du skal gøre er, at skrive Cancerfamilie i rabatkode feltet, i forbindelse med køb på webshoppen. For flere oplysninger om produkterne så besøg By Madsgaard Forever Living på hjemmesiden her & følg med på Facebook her!

 

 

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *