8 facts og sandheder du ikke vidste om organdonation i Danmark

Da vores datter fik leverkræft, blev vi efter 10 kemobehandlinger, klar over at hun måtte have en organtransplantation for at overleve. Før den tid havde jeg ikke gjort mig så mange tanker om organdonation. Jeg vidste godt, hvad det i grove træk gik ud på, og havde intentionen om, at jeg gerne ville være doner, men jeg havde ikke lige fået mig tilmeldt som doner endnu…
Sådan tror jeg, der er mange der har det som jeg. Men for mange mennesker strander den gode intention, og drukner i hverdagen, i tankerne om næste jobsamtale, indkøb og madpakkeønsker der skal opfyldes.

Mit eneste ønske var, at min datter ville overleve, at vores familie ville forblive intakt, at vil ville klare os igennem denne umenneskelig situation vi var havnet i. Vores ønske blev opfyldt, og lige nu der familier rundt om i landet, der håber og beder til at der når at komme et livsgivende organ til deres kære.

Det var den viden jeg ikke var i besiddelse af. Det var det` der gjorde, at jeg ikke forstod alvoren og vigtigheden bag om begrebet organdonation, og hvad det i virkeligheden handlede om. Det gør jeg nu. Mit ønsker er at, give dig den viden og indsigt jeg lærte på den hårde måde. Så du ser grunden til, at organdonation er vigtig, og ser bag ordet og ser de familier, hvor livet ligger i andres hænder. Nemlig vores. Måske var det derfor, at min mand Lasse og jeg blev så overrasket, nedslået og modløs, da vi fandt ud af at….

  1. Staten og skiftende regeringer har ikke prioriteret organdonation tilstrækkeligt i Danmark de sidste 20 år, hvilket har resulteret i, at Danmark er det dårligste land til organdonation i Norden – og på europæisk plan ligger Danmark i bunden, når det handler om til organdonation i Europa.
  2. I alle nordiske lande på nær Danmark – og i langt størstedelen af de europæiske lande, har man for længst indført formodet samtykke. Formodet samtykke betyder at alle borgere automatisk er organdonorer og i stedet for at melde sig til som organdonor, skal man melde sig fra – det er en god idé fordi…
  3. 85% af danskerne går ind for organdonation, men KUN 21% af danskerne har taget stilling til organdonation og registreret deres holdning i donorregistret.
  4. Sundhedsstyrelsen har de sidste 10 år ikke formået, at hæve donorraten tilstrækkeligt til at mindske antallet at danskere som dør på ventelisten hvert år. Derfor dør én dansker, hver 2. uge på ventelisten til et nyt organ.
  5. I 2016 ventede 466 danskere på et nyt organ – det er det højeste antal på ventelisten i 11 år.
  6. Gennem de sidste 11 år har 428 mennesker ventet forgæves og mistet livet, mens de stod på venteliste til et nyt organ. Havde disse danskere boet i et andet land end danmark, ville mange af disse liv være reddet.
  7. Ventetiden på et nyt organ er ALT for lang, og skal forkortes så vi kan forbedre livskvaliteten for de mange danskere og deres pårørende, der hvert år kommer ventelisten til et nyt organ.
  8. De fleste, tror ikke de kan brug for et nyt organ, det sker kun for naboen. Tro mig, jeg ved det kan ske for alle, for pludselig var det vores datter, der var nabopigen…

Del meget gerne dette blogindlæg så denne viden når ud til flere danskere og STØT Organdonation – ja tak med dit medlemskab i dag!! Det koster KUN 250 kr./årligt at være med til at redde LIV og forbedre organdonation for os allesammen i DANMARK.

TEGN MEDLEMSKAB
http://www.organdonation-ja-tak.dk/medlem

GIV EN DONATION
MobilePay 30 14 14 14

SKRIV UNDER HER…
http://www.skrivunder.net/organdonation-ja-tak Hvis du også mener, at man automatisk bør være organdonor, når man fylder 18 år.

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *