Så langt så godt…

Det har virkelig været en travl og begivenhedsrig uge for familien bag cancerfamilie.dk  Midt på ugen havde jeg besøg af en journalist fra København til et interview bl.a. om livet som mor til et et barn ramt af kræft. Mandag aften medvirkede hele familien i TV2Nords liveudsendelse for, at fortælle om, hvordan Esther har det i dag. Samtidig kunne vi også fortælle om vores organisation Organdonation – ja tak og om baggrunden for at vi havde startet den. Vi havde glædet os meget til at afsløre et par hemmeligheder…

Da vores datter kom på organtransplantation ventelisten, begyndte vi naturligvis og interessere os for emnet, og vi opdagede vi at Danmark er et af de lande der har det laveste antal organdoner og står nederst på listen over lande vi normalt sammen ligner os med. F.eks. Sverige og Norge. Min mand Lasse og jeg stiftede derfor organisationen Organdonation – ja tak, i sommeren 2015. Vi arbejder bl.a. for at få indført formodet samtykke, men ønsker også gennem vores arbejde at sætte mere fokus på de mange danskere der hvert år bliver berørt af organtransplantation. Det kan være mennesker der står på venteliste, eller der har modtaget et organ og alle de pårørende.

Der er i forvejen meget fokus på kræft og andre vigtige patientgrupper. Vi synes mennesker på venteliste til et nyt organ og dem der er transplanterede, er en overset gruppe, som vi gerne vil arbejde for. Hvert år står over 450 børn, unge og voksne på venteliste til et nyt organ, fordi de har en kronisk livstruende sygdom. Vi ønsker, at forbedrer vilkårene for disse mennesker. Vi har store planer og ambitioner for fremtiden.

Hver 2. uge dør én af disse danskere af organsvigt, fordi donorraten i Danmark er betydeligt lavere end i de lande vi normalt sammenligner os med. I norden er Danmark bundprop, når det kommer til organdonation. Vores hospitaler er ikke gode nok til at redde organerne hos hjernedøde patienter, hvilket betyder at organer fra mulige donorer går til spilde – og alt for få danskere har taget stilling til organdonation.

I Organdonation – ja tak arbejder for at hæve donorraten i Danmark og forbedre vilkårene for de kronisk syge danskere og deres familier, som står på venteliste til et nyt organ. Målet er redde liv og give disse danskere en bedre tilværelse.

Vi var glade og beærede over, at vi måtte medvirke i TV2Nord og at vi kunne få lov til at give seerne et indblik i vores verden og fortælle om vores hverdag nu. Og samtidig være med til at fortælle, om vores arbejde med vores hjertesag – Organdonation ja tak!  Det var så dejligt endelig, at kunne afsløre den store hemmelighed, at den amerikanske bluse guitarist Walter Trout sammen med sin danske kone Marie, er blevet vores protektor… sammen håber vi, at kunne være med til at sætte fokus på organdonation i Danmark og være med til at gøre en forskel…

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *