Råd & vejledning

Som Cancerfamilies stifter ved jeg hvordan det er, at være mor til et alvorligt kronisk sygt barn. Jeg ved hvor hårdt og ensomt det kan være at være forældre til et sygt barn, uanset barnets alde eller diagnose. Derfor tilbyder jeg gratis støtte, rådgivning og vejledning, igennem et samtaletilbud, forældre til børn, der er eller har været i et alvorligt sygdomsforløb.

Dette tilbud er for alle forældre og pårørende, der står i den ulykkelige situation, når et barn rammes af en alvorlig livstruende sygdom og kritisk kronisk diagnose.

Det er svært, at står midt i en livskrise og håndtere den vanskelige situation, og man kan, som forældre engang imellem få brug forlidt sparring fra andre, der har været i samme situation som en selv, for at overkomme familiens udfordringer. Det kan være af afgørende betydning, at tale med en person, der har professionel baggrund og ikke mindst, der oplevet det samme som en selv.

Med afsæt i personlig erfaring fra egen livskrise og sorg, da mn egen datter i 2014 for en kræftdiagnose og kort efter levertransplantationen, mistede jeg både min far, storebror og moren inden for blot få år. Med stor interrese, empati og indlevelse har jeg gennem årenen specialeret mig i, at forstå krisens mekanismer og sorgens reaktioner og ikke mindst at støtte og vejlede forældre og pårørende til børn og unge med alvorlig kronisk sygdom og senfølgeskader både under og efter forløb med kræft og organtransplantation.

Foruden min egen erfharing som frivillig medstifter af patientforeningen Organdonation ja tak! hvor keh har et bredt kendskab til de udfordringe man som forældre og familie møder når kritisk sygdom pludselig opstår, har jeg deltaget, i kursus som bisidder og deltagerbevis fra kurset “Håb og Motivation”, samt “Grundkursus i Krisepsykologi” begge fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde, der er en selvejende institution under Social- og Indenrigsministeriet.

Desuden har jeg modtaget undervisning v/ Aalborg Universitet inden for pårørendeområdet. Desuden har holder jeg mig opdateret på ny viden om sorg, forældres håndtering at børns svære sygdomsforløb og deltaget i Rigshospitalets Symposium om Transplantation og fremtiden, samt Børnesmerte Symposium.

Passionen er, at rådgiver disse familier og driver netværksgruppe for forældre til alvorligt syge børn på Facebook. Derudover holder hun foredrag familiens historie og om, at forstå sin sorg og om at drive en frivillige patientforeningens og dens arbejde. Og  tilbyder desuden oplæg og foredrag for fagfolk, institutioner og uddannelsessteder, så de kan bidrage til at give familierne den bedste støtte og målrettet behandling.

I august, september og oktober tilbyder Karen Heidelbach GRATIS Skype eller facetime samtaler og personlige sparring ved kriser alvorlige sygdomsforløb. Da rådgivningen sker på frivillig ulønnet basis, man kan dog vælge at donere et valgfrit beløb til fordel for patientforeningen organdonation ja tak! hvis man føler man har haft glæde af samtalerne og forløbet.

MobilePay via 306900

Jeg glæder mig til at høre fra dig, ring 20 51 62 51 til en uformel snak og hør nærmere information om tilbydet er noget for dig.

Kærlig hilsen Karen