Vand på min mæslingevaccine mølle…

I dag bringer DR nyhederne en artikel om en ny undersøgelse der slår en stor fed tyk streg under at mæslingevaccinen virker og redder liv. Og endeligt skubber det nye forskningsresultat et af vaccine modstandernes argument om, at mæslinger på naturligvis styrker barnets immunforsvar, helt ud over kanten. Lige ned i afgrunden.

Lone Graff Stensballe, børnelæge og forskningsleder på Rigshospitalets børneafdeling og klinisk forskningslektor ved Københavns Universitet har læst den nye dokumentation som et internationalt forskerhold står bag. Læs hele artiklen her.

Forsker holdet har taget blodprøver på 77 u vaccinerede børn, inden de blev smittet med mæslinger og igen to måneder efter at de havde sygdommen. Prøverne viste at mellem 11-73 procent af de antistoffer de havde i blodet mod div bakterier og vira blev udryddet af mæslingeviruset. Det vil sige, at det ikke styrker immunforsvar at få mæslinger naturligt, tvært imod så efterlader det barnets  immunforsvar i endnu dårligere i stand.

”- Læger har siden 1940’erne-50’erne vidst, at mæslinger gør os sårbare over for andre infektioner. Nu begynder vi at kunne dokumentere mekanismen bag, og det er med til at understrege vigtigheden af at blive MFR-vaccineret, siger Lone Graff Stensballe.”

Når man ser på hvor vigtigt det er at beskytte vores børn med mæslinger, er det mig en gåde at der er stadig er forældre, der ikke lader deres børn vaccinere af ideologiske grunde og uvidenhed. Det giver ingen mening, at få radikale holdninger grundet mangelfuld viden, forsaget at anekdotecases fra køkkenbordsskuffen, der i den grad skader flertallet og i alvorlige tilfælde kan koste børns liv. Det strider jo mod al sund fornuft.

Det svare jo nærmest til sekterisk adfærd, som i Den danske ordbog bliver beskrevet således ” sekterisk – vedr. en sekt; tilbøjelig til at isolere sig med en afvigende opfattelse” Man kan vel sammenligne det i tråd med at påstå at jorden er flad?

I et moderne, oplyst og på rigtig mange måder, et velfungerende dansk samfund, med et sundhedsvæsen de fleste ville være misundelig over, er det bekymrende at der stadig er en lille gruppe, som det ikke er lykkedes at nå ud med oplysning til. Vigtig viden og fakta om vigtigheden af flokimmunitet. Jeg kan ikke understrege nok at det er et ansvar vi tager for hinanden og udfører i fællesskab.

Det er så vigtigt at den rette viden kommer ud til folk, når man skal være sikker på at der er evidens bag det man læser skal man være sikker på at det er korrekt viden – det finder man ud af når man kender Evidens Pyramiden – for argumentet skal kunne klare en tur igennem evidenspyramiden før det kan spyttes ud på den anden side og brugbar og valid evidens. Læs mere om Evidenspyramiden her,  https://www.stophpv.dk/om-videnskab-og-dokumentation

Jeg står op for alle de børn der ikke kan tåle  vaccinen eller at blive smittet med mæslinger, de helt små børn og dem der er kronisk syge og immundæmpet medicinsk grundet organtransplantation. Viden er vigtig, oplysning om dette emne redder faktisk menneskeliv. Det er derfor jeg fortsætter med at påpege, hvor vigtigt det her er! Sætter til hver tid min fod ned og min R.. i klaske højde!

Prøv lige tænk på at på verdens plan så har mæslinger vaccinen reddet 21 millioner børn! Det er jo en pæn slat kan vi ikke blive enige om det? jeg tør slet ikke tænke på hvordan det det ville have set ud uden!

Hør DR Radio programmet ”Sygt Nok” om vacciner og Skeptiker og bliv godt informeret om mæslingevaccinen og hvordan man bruger evidenspyramiden.

https://www.dr.dk/radio/p1/sygt-nok/sygt-nok-8

 

 

Læs hele artiklen her. 

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *