PFA – Brug livet fondens hjertesag

Det stod bestemt ikke skrevet i kortene, at vores liv ville blive så påvirket af vores datters kræftforløb og heller ikke, at vi efterfølgende ville blive så dybt engageret i organdonation. Men det blev vi. Den dag min mand Lasse og jeg besluttede os for, at skifte Organdonation ja tak!

I disse dage er vi indstillet til PFA prisen som årets hjertesag, derfor har jeg skrevet et par ord om, hvad vi arbejder for og håber selvfølgelig, at du har lyst til at give os din stemme…

Organdonation – ja tak`s initiativ og formål er, at redde LIV og forbedre organdonation for os allesammen i DANMARK samt vilkårene for de over 450 børn, unge og voksne, som venter på et nyt organ lige nu, og at forbedre tilværelsen for de 1.000 vis af danske familier, som er ramt af kronisk sygdom og organsvigt og derved får organdonation tæt ind på livet.

Vi stifter organdonation ja tak! efter vores datter, Esther på 2 år, har fået 10 kemobehandlinger mod en sjælden kræftsygdom i leveren, hvorefter hun bliver sat på venteliste til en ny lever. I den forbindelse sætter vi os ind i organdonation – og finder ud af, at ventetiden på et organ i Danmark er op til dobbelt så lang ift. mange andre lande vi normalt sammenligner os med. Samtidig oplever vi som familie den store forskel, der er på at have et kræftramt barn og skiftet til det at være transplantationspatient. Der er et manglende på fokus på denne patientgruppe, som tæller over 450 danske børn, unge og voksne – og deres familier, som hvert år venter på et livsreddende organ. Disse patienters livskvalitet påvirkes af alvorlig sygdom, og hele familien efterlades i en usikker og umenneskelig situation. Nogle venter i årevis, andre venter forgæves.

Tiden på ventelisten til et nyt organ er ubeskrivelig lang og rigtig hård for familierne. Fremtiden for dem er uvis, for der dør én dansker hver 2. uge på ventelisten til et nyt organ. Ved at forkorte ventetiden og forbedrer organdonation vil mange menneskeliv blive reddet, og mange kroniske syge vil få en bedre livskvalitet, og vil disse danskere komme hurtigere tilbage til et normalt liv igen.

Netop dette manglende på fokus og opmærksomhed på denne patientgruppe, gør behovet for, oplysning om organdonation, til at forbedre og minimere den lange ventetid, enorm. Organdonation – ja tak den eneste organisation, der taler for og varetager de transplanteredes interesser, og støtter og forbedre vilkårene for denne oversete patientgruppe ved at dækker deres behov. Det er derfor altafgørende, at de og deres pårørende mærker, at samfundet gennem Organdonation – ja tak! står sammen og gør alt for at hjælpe dem.

Organdonation – ja tak`s initiativ og formål er, at redde LIV og forbedre organdonation for os allesammen i DANMARK samt vilkårene for de over 450 børn, unge og voksne, som venter på et nyt organ lige nu, og at forbedre tilværelsen for de 1.000 vis af danske familier, som er ramt af kronisk sygdom og organsvigt og derved får organdonation tæt ind på livet.

Vi arbejder for at få opnå, at der sættes meget mere fokus på hvor lidt ressourcer, der er til disse kroniske syge patienter med organsvigt og deres familier. De har brug for mere støtte, og en organisation der arbejder for dem og som de kan vende sig mod og få hjælp og rådgivning hos. Det er altafgørende, at der findes hjælp at hente, så støtten kan nå helt ud på hospitalsgangene og ud til de familier, som har fået deres liv og tilværelse væltet omkuld – og som er påvirket af livstruende kronisk sygdom fordi far, mor, eller en søskende bliver ramt af organsvigt.

Organdonations ønske er at være med til at lette tilværelsen for de transplanterede og forbedre vilkårene for dem og deres familier, når livet og hverdagen som pludselig rammes af alvorlig kronisk sygdom og organsvigt. Vi giver håb og øger livskvaliteten for disse danskere og deres familier og pårørende som er midt i en turbulent tid i deres liv, hvor deres søskende, far eller mor, er alvorligt påvirket af livstruende sygdom.

Organsvigt kan ramme os alle, ingen kan sige sig fri for en dag selv, at få brug for et nyt organ.

Vi håber i vil give os en stemme, og være med til at hjælpe os, så vi kan gøre en forskel for andre…

Brug livet prisen

 

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *