Organdonation i børnehøjde & Velgørenhedsløb

Jeg er blæst bagover af den mest fantastisk oplevelse i dag, hvor jeg har holdt foredrag for 4.5.6 klassetrin på Vester Mariendal Skole i Aalborg!

I andledning af sundhedsugen var jeg inviteret ud for at holde et foredrag for eleverne om vores patientforening Organdonation ja tak! og om vores baggrund som familie da organdonation kom ind i vores liv. Sikke en flok søde, kloge, kærlige og videbegærlige elever! Temaet var ”Organdonation i øjenhøjde” og fik talt og kronisk sygdom og totalt afmystificeret det med sygdom, organsvigt og organdonation. Vi fik sat fokus på organdonation gennem læring, leg, video og quiz.

Jeg er Pivstolt over, at få lov til at give børnene en forståelse for hvad det vil sige at have brug for en organtransplantation. Det har uden tvivl været det sværeste og mest krævende foredrag af forberede, men det har uden tvivl også været det letteste og det bedste publikum jeg nogen sinde har oplevet…det var den fineste dialog og så dejligt at få alle deres ærlige og umiddelbare spørgsmål. Tak for den oplevelse kære unger…

Kids Rock!!! De fangede budskabet. Organdonation er næste kærlighed og deres refleksioner og personlige historier og sygdom og dem de kender der ny er oppe i himlen der er blevet til stjerner.. Man kunne virkelig fornemme at de tog budskabet til sig, og mon ikke vi har sået et lille frø, der en dag kan vokse sig til en moden og velovervejet beslutning om man vil være organdoner eller ej.

Tak til et helt fantastisk læreteam på skolen for et fantastisk samarbejde og som har gjort dette muligt, nemlig at sætte en overset patientgruppe og et svært emne på dagsorden. Det har været en fornøjelse at mærke, hvor dygtige de er fagligt og med et stort personligt overskud og personligt nærvær, værner om børnens trivsel og læring i hele forløbet.

& ved i hvad? det er slet ikke det eneste vilde der er sket!
I år afholdes Sundhedsugerne for 5. gang på Vester Mariendal Skole i Aalborg. I uge 40 arbejder eleverne med at tilegne sig viden om sund kost, motion, fysisk og psykisk sundhed. Uge 41 byder på elevværksteder, hvor eleverne selv planlægger og afholder workshops om fx fodbold, håndbold, tennis, skydning, bueskydning og trav.

Derudover afholdes der onsdag i uge 41 det årlige velgørenhedsløb i Karolinelund, hvor eleverne løber og går på en 1-kilometers rute fra kl. 8-15. For at skabe den rigtige stemning, bliver der arrangeret bomberør, musik, grill og diverse konkurrencer for at så mange mennesker som muligt kommer og bakker op om velgørenhedsløbet. Det er ca 100 elever på mellemtrinet, der skal løbe og samle penge ind, og for hver omgang de løber en omgang, det enkelte barn løber er det familien og venner, der donere et valg frit beløb pr. tur barnet løber.

I år går overskuddet fra velgørenhedsløbet til vores patientforening og vores Heroes & Stars Legat det hvert år uddeles til en familie, der er hårdt ramt af følgerne ved organsvigt og transplantation. Er det ikke bare simpelthen så fantastisk? Vi er bare så glade og taknemmelige for at skolen vil støtte op om vores forenings arbejde og glæde for at de sammen med os vil sætte fokus på organdonation, Heroers & Stars legatet og på de familier der hvert år står alene med kronisk sygdom som følge at organsvigt og organtransplantation.
Kæmpe stor tak 😉

På dagen for Velgørenheds løbet kommer Vores ambassadør Christinna og hendes partner Kamilla og stater KL 09.00 med at lave noget fælles opvarmning sammen med børnene. Derefter lyder startskuddet og sætter børnene i gang med at løbe. Christinna og Kamilla løber sammen med børnene et par runder og laver derefter en badminton Workshop sammen med børnene. Vi håber på at børnenes familier, bedsteforældre og venner vil komme ind i Caroline Lunden og se og heppe på de mange seje unger!

Tidligere har eleverne samlet penge ind til uddannelse i Guatamala, DinNødhjælp til fordel for heksebørn i Nigeria, Oxfam Ibis samt Frej Neist, elev fra Vester Mariendal Skole, der lider af sygdommen GAN. Torsdag aften i uge 41 kulminerer de to sundhedsuger med en kæmpe fest, hvor den årlige prisuddeling er det store samlingspunkt. Her kåres de elever der kunne løbe stærkest, springe højest og kaste længst. Desuden bliver der givet priser til de børn, der har flyttet flest grænser, haft det bedste humør, været den bedste kammerat og været ugens fighter.

 

Book et foredrag
Ønsker du at booke et af Organdonation – ja tak!`s foredrag og få besøg af mig på din skole  arbejdsplads, dit uddannelsessted eller i jeres klub, forening, kirke eller et helt tredje sted, så kontakt os på telefon 20 51 62 51 eller send en mail til karen@organdonation-ja-tak.dk.

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *