Noter til en cancermor

image-1collage-af-noter2

Uddrag fra Ca. 41 stk. personlige Noter, fundet på min Iphone 5 for et par uger siden.

Jeg vil gerne dele en sjov lille opdagelse med jer, jeg gjorde for noget tid siden. Da jeg tilfældigvis ville gennemgå mine noter på min mobil. Èn opdagelse, der minder en om, at når man reflektere over en meget turbulent tid i sit liv, ja så kan der dukke små pudsige ting op bagefter i kølvandet.  Hvor er det pudsigt, at genlæse de private noter på min mobil og indse, at de er små tilbageblik på de sidste par år. De år, hvor Esther har været alvorligt syg af kræft og mens hun ventede på en donorlever. Det er noter, der er oprettet, dels for at huske vigtige ting og men også idéer til at blive inspireret af senere. Opskrifter, noter med sjove ting Johan og Esther har gjort og sagt. Kort sagt alle mulige blandede ting, der har sagt mig noget og som jeg gerne ville gemme.

Men det er også alvorlige ting, såsom huskelister med ting, der skulle med til hospitalsindlæggelserne med Esther til kemo behandling på A20 Skejby – eller vejbeskrivelse på intensiv afd. på Rigshospitalet. Jeg ejer ganske simpelt ikke stedsans, og kan ikke finde rundt på Riget selv om vi var indlagt der i to måneder med Esther. Pinligt, men sandt. Det var også et par påmindelser om noget vigtigt, links til spændende artikler jeg vil gemme og læse senere…  idéer til blog indlæg eller uddrag af tekst  eller idéer til overskrifter. Så er der selvfølgelig div. Koder til login. Virkeligt genialt og dumt, hvis min mobil bliver enten væk eller stjålet…  Der var også noter og påmindelser om noget jeg gerne ville gøre eller noget jeg ville prøve i fremtiden, en salgs parkeringsplads for mine fremtidige drømme og håb.

Hver lille oprettet note, er som en tegnestift på mit livs opslagstavle. De er en slags tidslinje og et overblik en tid i mit liv, hvor mit liv var sat på pause. Mens jeg kæmpede min livs kamp, da min datter kæmpede sin kamp for at overleve kræft. Når jeg indimellem tænker tilbage på den tid, er der disede minder og det er uklart og svært for mig, at huske ned i detaljer, hvad der skete i vores hverdag. Så det er faktisk en på måde at genopleve, hvordan jeg havde det.  For jeg kan ikke huske mig selv fra den tid, hvad tænkte jeg på? Kan ikke huske at jeg rummede andre følelser end tristhed, frygt og tab af kontrol.  Havde jeg andet i hovedet end, at Esther skulle overleve, og at vi skulle komme igennem det som en hel familie?

De noter er små tilbageblik, en slags dokumentation og bevis for, de ting jeg tænkte havde relevans for mit liv på det tidspunkt. De ligger, som perler på en snor og giver mig forsikring om og er et bevis for, at det er den virkelighed jeg også havde. Det er en slags ekstern hardrive til min hjerne, hvor de indre tanker er uploaded til en dropboks, som jeg altid vil kunne logge mig ind i. Det gør mig glad, for jeg kan se at jeg trods ekstrem modgang, insisterede på at holde fast i noget normalt og jordnært. Selv om jeg ikke var bevidst om det den gang, kan jeg se det nu, hvor jeg er kommet lidt på afstand.

Det er faktisk ret betryggende at vide, der indimellem var lyst og overskud til at drømme. Til at have ønsker og tanker om noget så jordnært som madopskrifter, ideer og drømme for et helt almindeligt familieliv. Det er i dette kølvand, der senere viser sig, at mine små noter på min mobil har været små bøjer på et stormfuldt hav, der guidede min båd stille, men sikkert i havn. Det er vel også disse små pudsige noter, der som halmstrå er med til, at forsikre mig om, at jeg stadig ikke er ved at blive bims i bøtten.

Måske er mine noter en collage af min virkelighedsflugt. En tryg verden jeg kunne drømme mig ind i, og hvor der var fyldt med drømme og håb for fremtiden. En anden verden jeg kunne flygte ind i, når virkeligheden med kemo, sygdom og ventetidens afmagt overmandede mig. En salgs visualisering for mig og vores families fremtid. Noget, der ubevidst gjorde mig i stand til at holde fokus og gav mig styrke og lyst – motivation og ikke mindst håbet til, at turde tro på at Esther ville nå, at modtage en ny donorlever, blev rask og drømme om en lykkelig fremtid for os alle fire.

Måske er det tid til at gennemse dine personlige noter? Se hvor, livet har bragt dig? Har du husket alt det du gerne ville huske? Et reality check, det måske tager dig tættere på dine drømme? Et stemningsbarometer på, om du er der, hvor du gerne vil være?

Rigtig god weekend alle sammen! Take Care, hold fast og tro på dine drømme…♥

 

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *