Nomineret til årets Nordjyde!

A big Night..
Det er en helt særlig dag i dag. Det er nemlig i aften Tv2 Nords store Gallashow i Musikkens hus, hvor min mand Lasse med organdonation ja tak er blandt de sidste 8 nominerede til Årets Nordjyde. Vi er beærede og rigtig stolte over, at de tre dommere har valgt vores hjertesag og vurderet, at vi er værdige til, at komme i betragtning til den titel.

” Vi nordjyder er et beskedent folkefærd, der lader livet gå sin stille gang med både op- og nedture. Det vil TV2 Nord med prisen Årets Nordjyde 2016 lave om på. Vi vil hylde de nordjyder, der gør noget ekstraordinært for andre, og vi vil belønne den nordjyde, der gør allermest, med titlen som Årets Nordjyde 2016, en unik statuette og 50.000 gode danske kroner. ” – Tv2Nord.

Sådan lyder beskrivelsen fra Tv2 om hvad det indebærer for, at kunne blive nomineret til prisen. Omkring 300 var indstillet og kun 8 gik videre. Det er vi rigtig stolte over, at kunne være en del af. Vi glæder os rigtigt meget ser frem til en fantastisk og spændende aften. Vi håber, at blive blandt de sidste tre der udvælges direkte af dommerne i aften. Det betyder at den der får flest sms stemmer løber med titlen som årets Nordjyde. Det bliver helt vildt spændende, og vi kan næsten ikke vente.

Hvis der var nogen der havde sagt til mig for 3 år siden, at min mand Lasse og jeg ville stå her i dag, ville jeg havde rystet på hovedet. Efter et langt og forfærdeligt kræftforløb, der bragte os videre ind i organdonations verden, hvor vi slog et par kolbøtter og landede på benene igen. Med knubs, men intakte. Tænk, hvad livet bringer af op og nedture.

Vore rejse har bragt os hertil hvor vi er i dag. Den viden vi har fået undervejs har givet os en indsigt i en verden kun de færreste kender til. Netop den viden vi ikke selv var i besiddelse af tidligere, har givet os en unik mulighed for, at hjælpe andre. Vi føler vores viden forpligter, samtidig vil vi også gerne give noget tilbage, for vi er så taknemmelige for, at vi i dag er kommet så langt og at vores datter nåede, at modtage den største gave man overhovedet kan få. For intet er smukkere end, når livet deles imellem to sjæle.

Vi har jo selv været en af de familier, der hvert år rammes og blandt de mange danskere, der lider af kronisk sygdom og kommer på ventelisten til et nyt organ. Lige nu venter ca. 450 på et livsreddende organ. Disse patienters livskvalitet påvirkes, og hele familien efterlades i en usikker og umenneskelig situation. Nogle venter i årevis, andre venter forgæves. Kendskabet til organdonation, og dets konsekvenser er desværre ikke udbredt hos den danske befolkning. Den manglende interesse på området og for denne patientgruppe, udgøre både et samfundsmæssigt en økonomisk udfordring, men også for den enkelte patient er der store konsekvenser.

Netop dette manglende på fokus og opmærksomhed på denne patientgruppe, gør behovet for, oplysning om organdonation, til at forbedre og minimere den lange ventetid, enorm. Organdonation – ja tak den eneste organisation, der taler for og varetager de transplanteredes interesser. Det vil vi gøre ved, at støtte og forbedre vilkårene for denne oversete patientgruppe ved, at øge befolkningens viden om organdonation. Samtidig er det så vigtigt, at alle ved hvor nemt det vil være at redde flere menneskeliv, blot ved at indføre formodet samtykke. Det er afgørende, at de og deres pårørende mærker, at samfundet gennem står sammen og gør alt for at hjælpe og forbedre vilkårene for dem.

Organmangel er et alvorligt problem og det skal tages seriøst, det kan blive aktuel for en enkelte, og det vedkommer derfor os alle. Det er Organdonation ja taks formål, at forbedre organdonation ved, at oplyse og informere om den danske befolkning om, den samfundsmæssige udfordring, at der hvert år går menneskeliv går tabt, som kunne være reddet. Der er derfor behovet for, at vi alle tager et fælles ansvar for, at hæve den lave donorrate i Danmark. Derved vil mange menneskeliv blive reddet, og mange kroniske syge vil få en bedre livskvalitet. Som følge, af dette vil man tilmed samtidig kunne sparer staten og sundhedsvæsnet for millioner af udgifter på behandling og medicin, om året. Mange kronisk syge, efterlades på førtidspension, dårligere stillet økonomisk, hvilket i sidste ende påvirker samfundsøkonomien.

Organdonation – ja tak! en almennyttig, uafhængig, upolitisk (NGO) og nonprofit (NPO) interesseorganisation, som arbejder for, at forbedre organdonation i DANMARK samt vilkårene for de danskere og deres familier, som venter på et nyt organ.  Derfor er vi 100% afvænning af økonomisk støtte og donationer. Vores håb og drøm er, at der hvert år kan sikres, at der bliver gjort en stor forskel der skaber glæde og gavn for disse meget syge danskere og deres pårørende og ved at hjælpe, forsøde og lette tilværelsen og derved øge livskvaliteten for de familier, der er midt i en turbulent tid af deres liv, hvor der enten er en søskende eller far eller mor, er alvorligt påvirket af livstruende sygdom.

Vi har brug for jeres hjælp!
Så har i lyst til, at være med til at gøre en forskel sammen med os – så håber vi på din stemme og støtte i aften. Det ville virkelig betyde rigtig meget for os. Se med og STEM på din favorit, torsdag 30. marts 2017, kl. 19.30 på TV2/Nord Salto, som sender LIVE fra Gallashowet i Musikkens Hus i Aalborg. Du kan se TV2/Salto her: http://www.tv2nord.dk/tv

Her på vores hjemmeside Organdonation ja tak! kan du støtte os med din underskrift om at indføre formodet samtykke eller give et bidrag på mobilePay på 93 93 35 58

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *