Ibi & Organdonation ja tak!

16174791_1727742954203627_7430993915753635487_n

For lidt over en måned siden kunne vi med stolthed præsentere Ibi Makienok som Ambassadør for Organdonation ja tak! Siden har medieverden vist os en konstant og vedvarende opmærksomhed.
Vi er stadig glade og overvældet over den opmærksomhed Ibi og vores organisation har modtaget. Det har virkelig været en øjenåbner for mange danskere, tror jeg. Pludselig trådte Ibi ind i folks stuer med noget alvorligt på hjertet, og gjorde organdonation og kroniske sygdomme til noget vi kunne forholde og relatere os til. Ibi satte et ansigt på kronisk sygdom og organdonation ja tak! Med sin historie gjorde Ibi organdonation til noget personligt og vedkommende.

Med sit nærvær, vindende og umiddelbare væsen, har Ibi gennem sin ærlige historie, taget danskerne med storm og været med til at, at sætte fokus på kronisk syge og organdonation. Kroniske syge og transplanterede har længe været en overset patientgruppe, der har så hårdt brug for mere opmærksomhed og støtte i Danmark. Det er på tide, at vi får taget hul på denne debat om, hvorvidt vi gør tilstrækkeligt for disse mennesker og deres pårørende, eller om det er tid til, at tage et kig på det nuværende system. Jeg våger pelsen og tror på, at Danmark er klar til, at ryste posen og se om vi ikke sammen kan gøre det bedre. Jeg tror, at tiden er moden og at Danmark er klar til at tage den nye metode til sig, og indføre formodet samtykke i Danmark.

Formodet samtykke går i al sin enkelthed ud på, at man automatisk er organdonor fra man er 18 år.  Vil man ikke, skal man aktivt melde sig fra i donerregistret. Det vil giver en øget donorrate og derved redde flere liv.

Jeg bliver kontaktet næsten dagligt af privatpersoner, der har spørgsmål vedr. organdonation. Flere gange om ugen får vi henvendelser af journalister, fra aviser og radio, der gerne vil have udtalelser om organdonation og information om vores arbejde. Vi bliver kontaktet at TV- Produktionsselskaber, der er interesseret i, at høre om vores syn på organdonation. Særligt i forbindelse med nyheden om, at Ibi er blevet vores ambassadør, har givet en stor medie interesse og det har givet masser af positiv interesse for Organdonation ja tak! Det er vi utrolig glade og taknemmelige for. Senest er vi blevet kontaktet af en journalist, der ville høre om hvilken effekt Ibi havde haft på folks kendskabe til os, og om vi har kunne mærke en stigende interesse for organdonation ja tak! Det har vi både i antal, af nye medlemskaber og i form af flere donationer. Sidst og ikke mindst har vi fået rigtig mange underskrifter på vores landsdækkende underskriftsindsamling om, at indføre formodet samtykke i Danmark.

IMG_0242NyPrivat foto, Billedet er taget, mens Esther stod på venteliste til en organtransplantation.

Det har givet opmærksomhed fra DR  Aftenshowet og TV2 Go Aften Danmark og begge kanaler har inviteret Ibi og jeg i studiet for, at lave indslag på baggrund af, at vi bragte Ibis historie på organdonation ja taks hjemmeside. Den kæmpe store interesse for at læse Ibis historie lagde vore Site ned fire gange på samme dag. Interessen har så, at sige været enorm.

Vi ved, at der sidder mange danskere der endnu ikke kender til organdonation ja tak! Eller til vores arbejde for, at fremme indførelsen af formodet samtykke. Der er stadig mange mennesker, der ikke kender til vores organdonations 8 hjertesager, som vi kæmper for. Med andre ord kan Ibi være med til, at udbrede kendskabet til os, og være med til at flere danskere kan støtte os, og hjælpe os med, at varetage interesser for de mere end 400 patienter, der lige nu er på venteliste til et nyt organ. Hver anden uge er der en dansker der dør, mens vedkommende er på venteliste til et nyt organ. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt ikke at forsøge, at ville ændre på og derved give dem en værdig chance og den behandling og opmærksomhed de har fortjent og har så inderligt brug for.

Hjælp os med at hjælpe andre. Ingen kan vide om det en selv, der kan få behov for et nyt organ, vi kan alle blive ramt. Lige som vores datter gjorde, da hun fik kræft, eller som Ibi der trods en sund livsstil, pludselig blev ramt af nyresvigt og i dag er kronisk syg.

Støt vores arbejde og tegn et medlemskab hos os, på den måde kan du være med til at gøre en forskel for de mange danskere og deres pårørende, der hvert år bliver berørt af organdonation.

Læs mere om vores arbejde og tegn medlemskab på http://www.organdonation-ja-tak.dk

 

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *