Hjælp os vinde PFA Prisen 2019

Det stod bestemt ikke skrevet i kortene, at vores liv ville blive så ændret og påvirket af vores datters kræftforløb og heller ikke, at vi efterfølgende ville blive så dybt engageret i organdonation. Men det blev vi. Den dag, min mand Lasse og jeg besluttede os for, at stifte Patientforeningen Organdonation ja tak!

 

I disse dage er vi rigtig stolte, fordi vi netop blevet indstillet til PFA Brug livet fondens pris, som årets hjertesag 2019. Derfor har jeg skrevet et par ord om, hvad det er vi arbejder for og håber selvfølgelig, at du har lyst til at læse med og give os din stemme…

Organdonation kom for alvor til at betyde noget for os, den dag lægerne sagde til os, at de ikke kunne gøre mere for vores kræftsyge datter Esther. Med de 10 kemobehandlinger i bagagen, stod Hun og vores familie nu i ingenmandsland på ventelisten til en ny lever. Ingen af os vidste, hvordan det ville gå, end ikke lægerne. Ingen vidste hvad, der ville vente os for enden af ventelisten. 100% Raskmelding?, Transplantation? Eller ville hun vente forgæves alt for længe?

Organdonation – ja tak`s initiativ og formål er, at redde LIV og forbedre organdonation for os allesammen i DANMARK samt vilkårene for de over 450 børn, unge og voksne, som venter på et nyt organ lige nu, og at forbedre tilværelsen for de 1.000 vis af danske familier, som er ramt af kronisk sygdom og organsvigt og derved får organdonation tæt ind på livet.

Organdonation – ja tak er en almennyttig, uafhængig, upolitisk (NGO) og nonprofit (NPO) interesseorganisation, og vi arbejder for at forbedre organdonation i Danmark og vores håb er at forbedre livsvilkårene ved at forsøde og lette tilværelsen for de alvorligt syge danskere og deres familier, som pludselig rammes af alvorlig kronisk sygdom og organsvigt. Disse mennesker skal ikke stå alene og oversete mens de venter på en livgivende organtransplantation.

Tiden på ventelisten til et nyt organ er ubeskrivelig lang og rigtig hård for det rammer hele familien når sygdom bliver en del af hverdagen. Det er ikke kun hårdt for den ramte, men også de nærmeste pårørende er under ekstremt psykisk pres. Fremtiden for dem er uvis, for der dør én dansker hver 2. uge på ventelisten til et nyt organ. Vi arbejder for at få indført formodet samtykke i Danmark, for undersøgelser har vist at det både får flere til at blive organdoner og flere mennesker overlever deres organsvigt. Ved at, forkorte ventetiden og forbedrer organdonation vil mange menneskeliv blive reddet, og mange kroniske syge vil få en bedre livskvalitet, og vil disse danskere kommer langt hurtigere tilbage til et normalt liv igen.

Vi arbejder for at få opnå, at der sættes meget mere fokus på hvor lidt ressourcer, der er til disse kroniske syge patienter med organsvigt og deres familier. De har brug for mere støtte, og en organisation der arbejder for dem og som de kan vende sig mod og få hjælp og rådgivning hos. Det er altafgørende, at der findes hjælp at hente, så støtten kan nå helt ud på hospitalsgangene og ud til de familier, som har fået deres liv og tilværelse væltet omkuld – og som er påvirket af livstruende kronisk sygdom fordi far, mor, eller en søskende bliver ramt af organsvigt.

Organdonations ja tak`s ønske er at være med til at lette tilværelsen for de transplanterede og forbedre vilkårene for dem og deres familier, når livet og hverdagen som pludselig rammes af alvorlig kronisk sygdom og organsvigt. Vi giver håb og øger livskvaliteten for disse danskere og deres familier og pårørende som er midt i en turbulent tid i deres liv, hvor deres søskende, far eller mor, er alvorligt påvirket af livstruende sygdom.

Organsvigt kan ramme os alle, ingen kan sige sig fri for en dag selv, at få brug for et nyt organ.Vi håber, at du vil give os en stemme, og vær med til at hjælpe os, så vi kan gøre en forskel for andre…

Du kan afgive din stemme her på Brug livet fonden http://www.Stempaa.dk På forhånd tak for din stemme.

♥Kærligst Karen ♥

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *