Forandring fryder

To fjollede piger blev sluppet løs i Makeover Land! Som Egon Olsen fra Olsenbanden ville have sagt; “Vi skal bruge en saks, kam og en hårbalsam, et dameblad, et håndklæde et gammelt glattejern.”

Esther har gennem det sidste år, samlet på længde dvs. hun har haft et ønske om at få langt hår så hun kunne lave  en ”Elsa” hårfletning. Vi har ventet længe og kun nippet til sidserne for at skåne håret og sikre at håret groede som det skulle…

Jeg har en tilståelse… Engang frisør altid frisør.
Jeg gik i lære hos PER på Store Torv i Århus frisør da jeg var 19 år –  og det var de fedeste og vildeste år ! Det var på alle måder en fantastisk tid i de 6 år jeg var på salonen. Det er en fantastisk branche og jeg elsker håndværket, det kreative og kundekontakten. Det er nu flere år siden jeg stoppede som selvstændig og frisør i Aalborg, og jeg må sige at jeg ikke savner servicebranchen, arbejdstiderne eller arbejdsforholdene.. For det er en barsk branche for kroppen og familielivet. De sidste år for mig i brancen var ikke sjove. Det var godt jeg stoppede, jeg havde ikke mere at tilbyde længere, lysten var forsvundet. Men hånden på hjertet, jeg kan godt savne at ændre folks Looks, forandre og klippe MEGET hår af!… Men nu går der længe mellem, der kommer de store forandringer fra mine hænder…

Da jeg var ung/inden jeg blev gift og fik børn, drømte jeg engang om at hvis jeg blev mor til en pige, så skulle jeg så meget nusse, pynte sætte hendes hår og klippe det i alle mulige flotte frisure og lave søde små hottentotter!

Hårpragten udeblev
Da jeg var heldig, at Esther kom til verden, var hun skaldet det første leveår!!! mens Esthe var helt lille og hårløs drømte jeg om, at hun ville begynde at gro noget hår og ved en familie komsammen sad Esther hos mig og jeg lånte hende mit hår og hun så rigtig kær ud med mit hår… Giver i mig ret?

Da hun endelige langt om længe begyndte, at gro lidt hår var det store bløde lyse lokker der fom frem. Jeg var helt solgt!  Desvære fik hun konstateret leverkræft kort efter og kemoen gjorde at hun begyndte, at tabe det i store totter. Det var så trist på flere måder.

Før billede af Esther

Nu har min datter det blankeste brune hår og det vokser som ukrudt! Det er med tiden blevet til et ret velholdt Laangt hår flot og som en gammel frisør, er det lidt svært ikke at undgå at fingeren klør, for at få fat i det smukke lange hår. Jeg elsker at sætte hår på min datter, men ved i hvad? Hun gider ikke!!! Som i ”Hold fingrene fra mit hår mor”!!!! Og hvis jeg ikke høre efter, så bliver det nærmest råbt op i hovedet på mig… ”Utaknemmelige M_g U….!!!!”  Ingen Elsa hårfletning lille skat???

Hverdagens frisuren for Esthers vedkommende var efterhånden bare endt med en lav hestehale, det var ligesom det kompromis det kunne blive til. (sådan rigtig Karen Kedelig hvis du spørger mig) og inden det lykkedes en kamp bare for at få redt det lange hår ud. De sidste par måneder har jeg kæmpet for at holde det gennemredt og ikke uglet. Længden gør det nu svært for Esther selv at rede det ordentligt igennem, og vi bruger et ton af leave in spray og balsam. Det er blevet besværligt, et slid og giver anledning til irritation hos os begge ved både hårvask og føntørring. Det er simpelthen ikke det værd længere. Øv.

Efter Billede af Esther

Derfor var det nødvendigt med et clear cut! Vi har den sidste uge talt om at det måske var bedre at få taget et godt stykke af længden næste gang Esther skulle klippes. Den var hun heldigvis med på, og det var rigtigt rart at klippe hende. Hun blev plantet med sin IPad, fik frisør slag på og så gik jeg i gang. Resultatet kan i se på billederne her… Esther var meget tilfreds og sagde bagefter at nu kunne hun kende sig selv som lille igen. Jeg tror det var fordi, vi i ugen op til, havde set billeder fra da hendes hår var groet ud til page længde efter kemoen.

Jeg bliver klippet hos en gammel frisør kollega Lise der indehaver af og driver Barberen i vesterå. Hun er vildt dygtig og har klippet mig i mange år, hun er den eneste sådan en kritisk gammel frisør vil overlade mine lokker til. Jeg laver næsten altid et eller andet stunt imellem to klipninger, fx når jeg får indimellem lyst til at der skal ske noget nyt. Som fx en mindre frisure ændring, toppen trænger til et løft.  i hvert fald kom der en hel del mere af top og pandehår…  kender I det? når der skal ske noget nyt og at det helst skulle have været i går?

& JA, jeg glemte at tage mit FØR billede inden jeg vaskede hår, så bær lige over med det kiksede foto… Men, i får fornemmelsen af forandringen, og hvor meget længde der røg ikke?

Forandring fryder, og både Esther og jeg er begge meget glade for resultatet og det er en fryd for Esther at få redt hår igen og jeg nyder at igen kunne style mit hår og variere nye frisure muligheder med mine absolutte ynglings produkter Straight -A- Head, silky Paste og Salty Beach Spray fra Ingredien. Hvad er jeres favorit produkt, som i ikke kan leve uden? og har I nogle styling tips i vil dele?

 

 

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *