Folketingets Åbning & Borgerforslag


️I dag er en stor dag for Danmark!. Det er i dag Folketingets åbning, og vores folkevalgte politikere trækker i arbejdstøjet. Det bliver også spændende at se hvordan de forskellige partier løfter deres opgave og ansvar. Der er mange vigtige emner de skal tage fat i og mange af dem svære.Det bliver spændende at følge det nye år i politisk sammenhæng.

Dem der kender mig ved at jeg sjældent ytre mig om politik. Ikke at jeg ikke har en holdning, bestemt ikke. Jeg kommer fra et hjem hvor vi diskuterede politik ved aftensmaden, men jeg lærte at man skulle være varsom med at drøfte politik uden for husets fire vægge.
Jeg er nok noget uvidende om politik når man går i detaljerne, men jeg håber at når politikkerne sætter sig i stolen i folketingssalen i dag på denne ”Festdag for folketinget”, at de huske på at jobbet kun er til låns, og at de vil tænke som Hr. og Fru Danmark, og altid tænke ud fra en menneskelig betragtning; Hvad nu hvis det var mig? Hvordan ville det påvirke mig og min familie – hvis jeg stemmer eller undlader at stemme eller samarbejde på kryds og tværs af partierne? Og ikke lader magten, egoet ”Jamen det plejer vi at gøre” løbe afsted med en. Bare fordi ens parti gerne vil nå at sætte et aftryk på historien inden der udskrives valg.

Jeg håber at politikkerne spidser blyanten, lytter til vælgerne og deler leverpostejen med sidemanden og tænker sig godt om før de taler og inden de løfter armen for at sende en mudderkage i ansigtet på hinanden og ikke mindst tør tage ansvaret for vores alles velfærd. Og tager vælgernes stemmer alvorligt.
Håber de vil huske deres fineste opgave er, opretholde de demokratiske retningslinjer og fastholde samarbejde mellem partierne og gøre alt for at være gode forbilleder for os andre, gøre sig umage, udøve og vise respekt og næstekærlighed for hinanden. Det ville klæde de fleste politikere, ligesom et ”Sorry My bad”, – jeg tog fejl også ville være dem værdig en gang imellem.

Nå, jo så håber jeg også at sundhedsordførerne glæder sig til, at møde os, når vi kommer fire fra Patientforeningen Organdonation ja tak! Når vi skal foretræde for folketingets Sundhedsudvalg her i efteråret… Se det er involvering af borgerne i demokratiet!
Nu håber jeg bare at de forstår at dette er den ene gang de får chancen for at skrive historie og lave en lovændring der redder LIV, og tør tage sit ansvar alvorligt og indføre formodet samtykke i Danmark for vores alle sammen skyld, og ikke bruger tiden på at uddele næser eller retter vandløb ud eller ind/tilbage igen til det oprindelige… Øh ikke?

Altså gør noget ved at gammelt tilbagevendende problemstilling om organmangel og formodet samtykke, som år efter år bliver ved med at kræve politikkernes opmærksomhed.
Ganske simpelt fordi der ikke længere kan lukkes øjne i håbet om, at problemet er væk når de åbner øjnene igen. Folk dør stadig, mens de venter på at der er partier der tager deres ansvar og job alvorligt. Hvem tager ansvar og hvem vasker hænder og ansvaret af sig igen, i tomme floskler og gamle støvede afprøvede argumenter?

Så kom nu ind i kampen kære politiker – Skriv den rigtige historie for Danmark og for os alle…God vind til alle i det nye politiske år!

Du er meget velkommen til at dele dette opslag 😊

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *