Et mentalt spark bagi & Boblende ambitioner

mod-til-sucess3

Nogle gange er det som om, at man får et tegn eller et prik på skulderen af universet. Det er sikkert både naivt og indbildning. Men nogen gange er det bare som om sol, måne og stjerner står rigtigt, og det hele giver mening. For første gang siden min datter blev ramt af kræft, har jeg tænkt på, at noget endelig gav mening for mig igen. Et lille spirende frø af lykke. Jeg har været fastlåst i en meningsløs tilstand, nu føler jeg at jeg har fået et glimt af den blå himmel bag de grå skyer. Nu tror jeg endelig på, at der er lys og håb og at noget nyt og spændende venter mig.

Jeg er simpelthen så glad. Jeg har haft overskud til at læse en bog og endda på en uge! Den satte noget i gang mig og blev startskuddet på en ny tid for mig. Jeg vil bruge tid på at definere, hvor jeg er nu og hvad jeg gerne vil med mit liv. Privat og karrieremæssigt. Tror det bliver en af måderne på, at hive mig selv ind på land igen. Redefinere, hvad jeg er blevet til og hvad jeg kan nu og måske vigtigst af alt, hvad jeg vil nu.

Dette er den første af mine boganmeldelser, som er en del af de nye tiltag, der fremadrettet kommer til at ske her på bloggen. Som en del af det nye initiativ, vil jeg fremover også anmelde bøger. Det er alle bøger som jeg selv har læst, og som jeg vil håbe kan få betydning og være til gavn for andre. Jeg håber bøgerne vil kunne give andre forældre samme lyst og motivation til at kæmpe en mil mere…

Cancerfamilie.dk formål er bl.a. at formidle støtte og vejledning til de forældre, der er i den ulykkelige situation, at deres barn er alvorligt sygt. Det er børn der er ramt af kræft, hjertediagnoser, transplanterede, cystisk fibrose eller galdevejsatresi og mange andre alvorlige diagnoser. Uanset barnets diagnose og forløb så er der forældre bag, som måske har eller får brug for støtte. Måske sidder der netop en derude nu, der kunne få glæde af Cancerfamilie.dk så del endelig gerne. Og husk, du kan være med til hjælpe andre og gøre en forskel, for der kunne være andre derude lige nu, der kunne have brug for lidt trøst, opmuntring eller motivation til at fortsætte deres kamp lige nu, uanset situation eller diagnose, så del endelig gerne dette blogindlæg…

Det er ikke altid kun de kendte og klassiske emner, som omhandler kræft og alvorlig sygdom, men det vil også være andre emner, der udspringer af et håb og ønske om, at bringe støtte og motivation til alle de, der måtte have brug for det. Grundliggende vil bøgerne tage udgangspunkt i personlig udvikling og fokusere på at hjælpe læseren frem til bedre forståelse af de psykologiske faktorer, der er i spil, når man gennemgår en alvorlig livskrise. Derved håber jeg at kunne bidrage til, at man får redskaber til bedre at takle de problematikker og udfordringer man møder som forældre, menneske og individ, i et sygdomsforløb med sit barn.

Bogen mod til succes fra Politikkens forlag er en bog til alle dem, der trænger til et kærligt velment spark bagi. Den motiverer og inspirere til at kridte skoene og komme ud af start hullerne. Med en ærlig og real tone, forklares læseren de forhindringer der kan lægge til grund for, at turde tage hul på den forandring, det skal til, når man gerne vil ændre noget i sit liv. Umiddelbart skulle man tro, at bogen kun henvender sig til erhvervs og forretningens folk. men det er langt fra tilfældet.

Mod til succes henvender sig ligeledes til mennesker, som enten føler de er kørt fast i deres liv og til dem der ønsker forandring. Dem, der ikke er tilfredse og gerne vil have mere ud af livet, og som tænker – det her må da kunne gøres bedre og anderledes. Men også til mennesker på vej ud af en periode med livskrise/udfordringer og stilstand i den personlige udvikling, der har mistet modet og troen. Eller som står over for nye udfordringer, men mangler konkrete værktøjer til at komme i gang. Den samler op, hvor man sidst, enten frivilligt eller ej, slap sit ønske om, at udnytte sit fulde potentiale. Nogle gange bliver man nemlig forhindret i at opnå den succes man forventede eller håbede på. Enten sabotere man den selv, eller så lader man andre gøre det for en.

Bogen tager dig i hånden, og guider dig igennem faserne i forandringens 10 bud. Jeg syntes, Soulaima Gourani rammer plet med sin ærlige og kontante skrivestil. Der ikke pakket noget ind og rådene er kort og præcise og ikke mindst brugbare. Soulaima Gourani deler ud af personlige historier og oplevelser og de krydres med fortællinger om de spændende mennesker, hun har mødt i sit liv. Det, i sig selv er inspirerende og en god grund til at læse bogen. Denne bog er nærværende, realistisk og spækket med AHA oplevelser, i en sådan grad at man ikke kan undgå, at føle sig opløftet og inspireret bagefter. Den prikker og provokere ens komfortzone og vækker et naturligt ønske og en tro på, at man faktisk selv er i besiddelse styrken og evnerne til at starte forandringen hos sig selv.

Bogen er en slags mental stok til enten at rejse sig op ad eller støtte sig til, mens man mobiliserer sig og samler kræfter. Den er et mentalt spark bagi og efterlader læseren med favnen fuld af lyst, tro og positiv overskud. Når bogens sidste side er vendt, føler man sig beriget med ny viden og godt klædt på til forandring… og det er et rigtigt godt afsæt at handle på, sætte sig nye mål og have mod til succes… og Fremfor alt, giver bogen håbet tilbage…

Det er som om, at jeg har ramt en guldåre af mit indre drive og lukket op for et aflukket rum, hvor der er fyldt med kreativitet og gode idéer, hvor den ene ide er ved at falde over den anden. Det er vildt inspirerende, og det er længe siden, jeg har følt mig så opløftet og fuld af energi. Det er selvforstærkende og vanedannende og jeg kan slet ikke få nok af den følelse og bevidsthed om, at ny viden, muligheder og lykke venter lige rundt og hjørnet, hvis jeg tillader det. For første gang mærker jeg, at der er frø af håb og lykke.

Hold nu op en god bog! Den kan virkelig anbefales til alle, der mangler et skub i den rigtige retning. Enten om de har fundet deres passion, mangler at finde den eller som jeg er på sporet af noget stort. Jeg blev slået i jorden af min datters kræftsygdom, og jeg er kun langsomt ved at finde lyst og overskud til at rejse mig fra mit livs krise. Verden virker stor og skræmmende, og man ved at, man skal tilbage ud i den virkelige verden igen. Det er godt at grounde sig og genfinde troen på sig selv, inden man vender tilbage. Det gjorde jeg i den grad.

Soulaima Gourani beskriver så fint den verden, samfund og det arbejdsmiljø, man skal ud igen. Den arbejdsverden jeg forlod en sensommer dag i 2014. En verden, som lige siden bare har drønet afsted uden mig på den anden side af min hoveddør. Jeg har følt mig overhalet og kørt ud på et sidespor og holder stadigvæk i pitstop. Jeg har nærmest frygtet og gruet for at skulle tilbage engang, når Esther er helt rask. Vil jeg overhovedet være i stand til komme op i tempo igen? Så jeg kan bidrag til samfundet og med hvad? Nu er tanken ikke så skræmmende længere nærmere som en ny uberørt legeplads. Når tiden engang nærmer sig, vil jeg glæde mig til, at træde ud en verden fuld af nye muligheder.

IMG_4967_skygge2

Jeg har altid ment, at man er sin egen lykkes smed og denne bog er virkelig vand på min mølle. Når det kommer der til at tage ansvar for sin egen lykke, og ansvaret for, at man selv bringer sig hen til det sted, i livet som man vil. Jeg håber virkelig, at kunne få lov at møde Soulaima Gourani en dag, og få lejlighed til at takke hende, for at være med til at give mig mod til forandring og succes… Et velment spark bagi og det sidste skub til selv til at finde motivationen lysten og troen på mig selv.

Så lad os antage, at det bare er starten på den rejse jeg skal på nu. Min rejse tilbage til livet. Nu har jeg sat mig rette i bilen, startet den og jeg er klar til igen rulle ud på landevejen. Jeg forestiller mig, at der inden længe er god plads på vejene, dejlige bløde sving, et smukt landskab og fuld gas på pedalen ud i horisonten til min fremtidige lykke.

Jeg er så klar. Benzintanken er helt fyldt op…..Woum… Dyt dyt!

 

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *