En families liv skifter spor

Den anden aften, efter jeg havde fået en messenger besked, skrev jeg disse ord, som blev til et lille skriv der blev delt til på Patientforenings Organdonation ja tak`s Facebookside.

I aften skifter to familiers liv spor.

I aften ændres tilværelsen sig helt radikalt og fundamentalt for to familier. Deres tilværelser ændrer sig med et fingerknips, i det øjeblik livet deles mellem to sjæle.

I aften har jeg modtaget en helt særlig besked. En fra en kvinde jeg kender, der netop blevet kaldt til hospitalet for at modtage en livgivende organtransplantation.

I aften tænder jeg to lys, et for kvinden, der skal modtage livets anden chance og et andet lys for det menneske, der har taget stilling og sagt “ja” til organdonation og dets pårørende.

I aften går mine tanker til to unge pårørende, som har været vidne til deres mors langsomme og gradvise nedsættelse af organfunktion, som har forringet livskvaliteten og sat tilværelsen på pause, mens de har holdt vejret alle tre.

I aften forløses flere måneders uvished, ventetid, håb og drømme om et andet liv. Et liv uden frygt i sygdommens begrænsende jerngreb og den altopædende frygt og angst for sygdommens fremmarch.

I aften bliver en helt særlig mærkedag i to fremmede familiers liv. For den ene bliver det en glædens dag. For den anden familie, bliver det en trist og tragisk skæbnedag. De vi aldrig kende hinanden, vide om hinanden, men de vil for evigt være forbundet i universet gennem livets og dødens symbiose.

I aften er der et menneske der får sit allerstørste ønske opfyldt. En mor kan opnå drømmen om, at se sine børn vokse op, udvikle sig og udleve deres drømme. Et andet sted sidder en fortvivlet familie med braste drømme, et stort tab og en evig sorg har sat sig tavs ved deres side.

I aften går mine tanker tilbage til den dag vi fik opkaldet fra Riget, der betød at vores datter fik den chance for overlevelse som hendes krop havde brug for, så hun kunne overleve sin kræftdiagnose.

I aften fyldes mit hjerte af taknemmelighed over, at vores familie har fået muligheden for at have vores lille pige hos os. Vi får lov til at se hende vokse op og blive nogens bedste ven, veninde, kolleger, hustru og måske en dag mor.

”Der er intet større i livet, end at se liv og kærlighed blomstre, og at se livet blive givet videre. I et lille nyfødt barn eller en hos en, der er blevet genfødt fordi, livet er givet videre i den en helt uselviske, næstekærlige og medmenneskelige empatiske gestus det er, når livet deles mellem to sjæle.”

– Tekst & Citat: Karen Heidelbach medstifter af patientforeningen Organdonation – ja tak!

❤️ TAG STILLING

Har du ikke taget stilling til organdonation kan du gøre det her på http://www.redliv.nu

❤️ TEGN MEDLEMSKAB

Her på http://www.organdonation-ja-tak.dk/medlem

Og støt Organdonation – ja tak’s arbejde, så vi kan hjælpe og støtte familier med organsvigt.

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *