Cancerfamilie støtter Childhood Cancer awareness

Hvert år i September 2018 er det Intentionel Childhood Cancer Awareness Month, og er symboliseret af et guldbånd, der bæres for at fejre begivenheden, som er en årlig international bevidsthedsmåned for at sætte fokus på børnekræft. Formålet er øge støtte, finansiering og bevidsthed om kræftformer i barndommen og virkningen for børnene og de familier der lider af barndomskræft. Det blev grundlagt i 2010 af den tidligere amerikanske præsident Barack Obama og kører hovedsageligt i form af events fra kræftorganisationer.

Jeg ville ønske, at vi også i Danmark ville blive bedre til at skabe opmærksomhed på ”Childhood Cancer Awareness Month” også kendt som bevidsthedsmåneden” for det skylder vi de familier, der har kræft tæt inde på livet. Lige nu rundt omkring på de danske hospitaler ligger der børn lige nu der får behandling for deres kræft, andre børn kommer til kontrol efter endt behandling med deres forældre og andre børn er lige i disse dage blevet indlagt og træder for første gang ind i kræftverdenen.

Barndomskræft er ødelæggende ikke kun for vækst og udvikling hos børn, men ligeledes påvirkes livet også for deres familier og venner. På et tidspunkt, hvor børn og unge burde fokusere på at være børn, lege og gå i skole og socialisere med vennerne – Men når børn har kræft, er deres fokus i stedet på kemo behandling, medicin, operationer og at blive rask – de lever et helt andet liv end det de i virkeligheden burde.

Forældre til børn med kræft oplever at deres børn er dårlige og lider, det burde ingen forældre opleve.  De er stresset og mentalt presset af de mange beslutninger om medicin og behandlinger samt bekymringer om for barnet. Det er deres opgave, at forsøger at forklare deres barn hvad der sker med dem og besvare de spørgsmål barnet må have om behandlingen. Allerværst er tabet af et barn til kræft, en tragisk og hjerteskærende situation for mange familier verden over.

Nogle former for kræft ses hovedsageligt eller udelukkende kun hos børn, og det er noget af det som ”bevidsthedsmåneden” sætter fokus på. Børne kræftsygdomme er ofte meget aggressive, og kræftcellerne har tit spredt sig meget allerede på diagnosetidspunktet. Årsagen til, at børn udvikler kræft, kendes endnu ikke. Ca. 200 børn om året får konstateret en kræftdiagnose, ca 150 af de børn er meget små og de sidste ca. 50 er ældre eller teenagere. Mere end halvdelen af alle kræfttilfælde hos børn er leukæmi og hjernetumorer, resten er mere sjældne kræftyper.

Hjælp og støtte og viden til disse børn er afgørende for at de overlevende, vokser op og lægger behandlingen bag dem og giver dem håb og mod på at se frem til en lys og lovende fremtid.  Behovet for ”bevidsthedsmåneden” / ”Childhood Cancer Awareness Month” er helt afgørende for at skabe opmærksomhed på børnekræft.

Du kan være med til at gøre en forskel for de ramte børn og deres familier, ved at giv en donation og derved støtte Børnecancerfondens fantastiske arbejde i linket herunder.
Støt Børnecancerfonden 

Del meget gerne og hjælp os med at gøre opmærksom på alle de børn, der lige nu kæmper deres livs kamp for, at overleve deres kræft diagnose. Få mere viden om børnekræft på Bl.a. børnecancerfondens og Kræftensbekæmpelses hjemmesider.

 

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *