Cancerfamilie i ALT for Damerne


I denne uge bringer ALT for damerne denne livsbekræftende artikel om hvordan kræft, organsvigt og organdonation blev vores hjertesag, mens vores datter var på venteliste til en ny lever, der kunne redde hendes liv.
Vi fandt desværre ud af, at ventetiden på et organ i Danmark er op til dobbelt så lang ift. mange andre lande vi normalt sammenligner os med – og alt for få danskere har stadig ikke taget stilling. Det bliver startskuddet til patientforeningen Organdonation ja tak!

Det glæder mig oprigtigt, at ALT for damerne vil være med til at sætte fokus på det vigtige og svære emne organdonation ved at bringe den vedkommende og rørende historie om vores familie. Med afsæt i vores families tragisk skæbne, der blev startskuddet for en kamp for at genvinde fodfæste og komme styrket ud på den anden side af krisen med familien intakt med ny styrke og overskud til at kæmpe for andre, der er eller måtte komme i samme situation.

Vi kæmpede ikke vores alene, der var dygtige læger og sygeplejersker, familie og venner der kæmpede side om side, sammen med os og hjalp så godt de kunne. Men vi kæmpede alene med frygten, angsten og alle de bekymringer der følger med. Vi sender vi ofte en taknemmelig tanke mod en ukendt sjæl et sted i universet og takker den familie, som gjorde det muligt for os, at vi hver dag kan række ud efter, kramme og kysse Esther godnat og sige tak for i dag, lille skat.
Nemlig den familie, der stod i en alvorlig, ulykkelig og kritisk situation at skulle træffe valget om, at lade deres kære blive organdonor – og med den beslutning om at sige det JA, der med et ændrede alt i vores liv for altid. Uden deres ja til organdonation ville Esther ikke have overlevet – deres ja, fik vi vores datter i gennem den mest frygtelige tid i hendes og vores liv og gennem et krævende og et utroligt hårdt og belastende forløb.

Det er på baggrund af vores egen erfaring og den viden vi har fået under Esthers sygdomsforløb som gør, at vi gerne vil fortælle vores historie og om vores arbejde med hjælpe andre i samme situation som vi selv var i.
Derved håber vi, at kunne hjælpe andre forældre til et alvorligt sygt barn og at give andre et indblik i en lukket parralle verden, og fortælle om, hvordan det er, at være familie og leve med en alvorlig, kroniske og livstruende sygdom inde på livet. Måske kan det være med til at hjælpe og gøre en forskel de danske børn og deres familier, der i fremtiden også får brug for hjælp.

Efter alt der er sket er og den viden jeg nu er i besiddelse af er jeg blevet meget mere bevidst og taknemmelig over de små ting i hverdagen, som et kærtegn fra min mand eller lyden af Esthers små morgentrætte fødder, der sætter sine små skridt på gulvet, når hun kommer ud fra hendes værelse om morgen eller Johan der kommer hen til mig for, at få en det begreb han har opfundet en ”mor krammer.” Livets kriser lærer os, at tage os tid til at rumme og mærke og sætte pris på alle de øjeblikke, hvor vi oplever vores relationer til hinanden og nære de bånd vi har fået.

Måske kommer emnet organsvigt og organdonation bag på dig. Måske tænker du ikke over, at det er virkeligheden for nogle familier, at de ikke bare lige kan kysse og kramme deres kære godnat og sige tak for i dag. Der er mennesker der aldrig fik opkaldet og chancen for at forsætte livet gennem organdonation. Der er tusindvis af familiers historier er blevet omskrevet, livsvilkår for familier der er ændret for altid. Vær med til at gøre en forskel, for dine kære og dig selv. Tag ansvar, tag stilling, ja eller nej – bare gør det.

Har du lyst til at høre om hvad jeg har gjort for, at genfinde troen på en ny fremtid med de nye forudsætninger og ændrede livsvilkår? Og hvordan man overlever, at være i et ekstrem belastende forløb, så kan du til efteråret høre mit bud på det, i mit nye foredrag, på kanten af krisen.

I ”På kanten af krisen” fortæller jeg om livet med organsvigt og organdonation og jeg beskriver jeg, det at være på vej ind i en krise, være i den og turde at komme ud af den igen. – kriser er et ufrivillige livsvilkår de færreste os ved hvordan skal håndteres, men med den rigtige støtte og vejledning kan man genfinde fodfæste og et nyt afsæt i livet.

Netop nu planlægger jeg den allerførste serie af foredrag til efteråret. Så har du lyst, kan du opleve mig i Århus, Aalborg og København. Eller Jeg kan komme ud på din arbejdsplads, virksomhed, forening eller til private event, forelæsninger oplæg eller til debat.

Kontakt mig for et uforpligtende tilbud til dit personligt vedkommende, motiverende og livsbekræftende foredrag og Husk, at benytte dig af resten af 2018 går alt overskud og indtægterne af foredragene til patientforeningen organdonation ja tak!

Støt borgerforslaget og del meget gerne – og hjælp os med at få budskabet ud. vi skal nå at samle 50.000 underskrifter inde d. 28/8 for at vores forslag om formodet samtykke, kan komme til behandling i folketinget. Hjælp os, så vi kan hjælpe andre familier som vores… Hvad tænker du om organdonation? Har du taget stilling? giv din mening tilkende her under i kommentarfeltet…

Foto: PRIVAT & BO BINCH.

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *