Kontrol på Rigshospitalet & turist i København

Fredag d. 13/7 morgen satte vi kursen mod Århus, hvor vi tog færgen til Sjælland. Kontrol besøg nr. et af rigtigt mange – Jeg er holdt op med at tælle for længe siden. Denne gang havde vi forberedt et helt særligt program. Vi havde en tætpakket weekend forude med både business and pleasure.

Inden vi nåede København kørte vi til Ballerup, hvor vi havde en aftale med Drugstars som er et firma der har udviklet en app som minder folk om, at se skal huske at tage deres medicin og samtidig være med til at donere stjerner til en patientforening. Vi kan kun give appen de bedste anbefalinger, den er nem at bruge og rart at blive mindet om at give Esther hendes medicin. Vores patientforening organdonation ja tak var så heldige og beærede over at så mange danskere havde doneret deres stjerner til os og at vi kunne få overrakt en check med en donation på næsten 10.000 kr ! Det er jo helt vildt fantastisk! Vi takker for de danskere der har valgt at støtte os og vores arbejde.

Vi havde samtale med en af Esthers læger på riget kl 13.00 Blodprøven fra om torsdagen så bedre ud og vi drøftede både årsag til den seneste og nuværende tur med mavesmerter. Det er stadig ikke helt styr på tracolimus, men vi følger op med en ny blodprøve igen om 10 dage. Lægen mener stadig Esther er meget modtage over for virus og infektioner i maven og samtidig mistænker at det er af bivirkninger fra medicinen giver Esther de kraftige mavesmerter. Så nu er vi sendt hjem med besked på, at forsøge at lære den lille dame at sluge piller så vi kan skifte cellcept ud med er nyt præparat myfortic.

Så gode råd og fif modtages med kyshånd for det bliver ikke en let opgave. Vi har forsøgt tidligere med overtrukket piller med citron smag, men hun var for lille. Nu må vi øve med Mimi smarties og håbe på vi får succes med det. Jeg ville virkelig sætte pris på, at I deler jeres tips, i kommentarfelt til at få børn til hurtigt at lære at tage piller.

Efter kontrolbesøget og et hurtigt stop på vores hotel startede vores mere hyggelige del af turen – Den klassiske Tivoli tur, hvor der blev prøvet forlystelser og senere vi spiste i Grøften og sluttede af med at høre Kim Larsen på plænen sammen med resten af København.

Næste morgen tog vi på strøget og shoppede lidt, spiste is, og fik kaffe på espresso house og lod ungerne vælge en ting hver fra Disney store. Vi havde god tid til drysse rundt, kigge på de smukke dejlige historiske bygninger og stoppe op og give et kram. Vi købte frokost med tilbage til hotellet, hvor vi slappede af inden vi pakkede bilen og tog på amager strand park og tilbragte er par skønne timer. Om Aftenen var vi ude at spise på en italiensk restaurant ved Vor frue kirke, hvor der var et par unge mænd der sad og spillede det fedeste jazz musik stemningen var rigtig dejlig, vinen og maden perfekt og vi nød at se ungerne løbe rundt og lege på den store plads og at vi kunne få lov til at opleve en skøn dansk sommeraften.

Søndag chekkede vi ud fra hotellet og handlede ind til morgenmad og kørte ud til min kusine og hendes familie i Hellerup til morgenmad og bærplukning. Her var vi i super dejligt selskab i nogle timer inden vi kørte mod færgen.

Vi stoppede ved Gudmindrup strand efter tip fra nogle venner, der bor i Holbæk – den løber med prisen for at være en af de bedste badestrande vi nogensinde har oplevet. Så hvis du er ved Odden så læg vejen forbi, det er absolut anbefalings værdigt. Nå ja husk også lige, at stoppe ved Olga`s og køb en is, det er bare et godt råd hvis i ikke når færgen… som os… Pis, 😉

Vi var tilbage i Aalborg, søndag aften glade trætte og mætte af indtryk – sikke en skøn tur. Esther har nu ferie og vi har de næste 14 dage alene inden Lasse også får ferie. Esthers sidste dag i børnehaven skulle have været torsdag, men børnehaven ringede onsdag og bad mig hente hende igen, igen. Så mine planer om en afskedsgave til personalet må vi vente med til efter sommerferien. Vi må håbe, at Esthers mave smerter ikke koster for meget fravær, når skolen starter op i aug.  Jeg forsøger at lægge mine bekymringer bag mig og NU er det bare med at nyde det super gode vejr, slappe af, spise Sun Lolly is i stride strømme og håbe på at vi kan holde varmen og det hele ud… 😉

 


7 kommentarer on Kontrol på Rigshospitalet & turist i København

 1. Lise
  17. juli 2018 kl. 20:22 (9 måneder siden)

  Karla får næsten piller dagligt og spiser dem bare – nærmest uden vand her på det sidste. Men i starten fik hun lov til at tygge på dem og så skylle efter med valgfri drinks – ofte cola el kakao. Viktor er mere kompleks men her tre dage inde i 10 dages penc kur tygger han på den, skyller efter med cola og så gerne et stykke tyggegummi. Tidl kostede det en kinder maxi – et stykke chokolade før og et efter. Aner ik om vi er heldige med server vist de tips jeg kan.
  På sygehuset er det ofte yoghurt og is der hjælper – men det dur mine børn slet ik til. men så sidst jeg havde en vikarvagt deroppe at de havde fået sådan et slags cover til piller som det var nemme at sluge. Men om det er det i har prøvet ved jeg ik. Medcoat hedder det

  Svar
  • Karen Heidelbach
   17. juli 2018 kl. 20:48 (9 måneder siden)

   Tak for tip Lise…
   De nye piller må ikke knuses eller tygges, fordelen er at de først optages i tarmene og det burde hjælpe på Esthers mavepine og smerter.. Tak – jeg skal helt sikkert høre 303B om de har Medcoat vi kan prøve… Tak for et godt tip 😉

   Svar
 2. Johanne
  17. juli 2018 kl. 21:46 (9 måneder siden)

  Hej Karen
  Godt at høre kontrollen gik godt!
  Noget af det som virkede for mig, var at drikke noget varmt til pillerne som f.eks. te eller varmt saft. Det virkede godt, når jeg skulle synke.
  Et andet alternativ var at drikke noget til, som jeg ikke syntes smagte godt, fordi jeg derfor hurtigere sank det, som jeg havde i munden. Det kræver naturligvis en belønning efterfølgende ;).
  Det tog virkelig også lang tid for mig at lære men øvelse gør mester.

  Svar
 3. Marianne
  17. juli 2018 kl. 21:46 (9 måneder siden)

  Hej Karen, selvom vores pilleindtag ikke hverken kan eller skal sammenlignes med jeres, så har vores først nu lært det ved at vi putter piller længst ind på ydersiden af tungen og så drikker væske hurtigt derefter, så smutter den automatisk med ned.
  God sommer til dig og dine
  Marianne

  Svar
 4. Susanne
  17. juli 2018 kl. 22:31 (9 måneder siden)

  Hejsa
  Nu er jeg godt nok voksen, men har det stadig rigtig svært ved at sluge piller. Jeg føler de sidder fast i halsen, når jeg bare tager dem med vand.

  Jeg tager dem hver dag med yoghurt – altså lidt yoghurt på skeen, pillen der i og sluger det i én mundfuld.
  Ellers tager jeg en bid banan i munden, tygger lidt på det, putter pillen deri og ned med det. Det er ikke kønt, men det virker
  Det er mine bedste tip – håber det kan hjælpe ☺️
  Rigtig god ferie ☀️

  Svar
 5. Lica
  17. juli 2018 kl. 22:58 (9 måneder siden)

  Vilma lærte at sluge sine piller ved at få dem på en ske med syltetøj ovenpå (den slags på tube, hvor der ingen klumper er i). Senere prøvede hun sig så frem med vand og det gik fint.
  Vores store dreng startede med en lidt “omvendt” teknik, hvor han tager vand i munden først, læner hovedet bagover, åbner munden og putter pillen derind, hvorefter han synker.
  Men tænker helt sikkert, det er en god idé at øve med noget, der minder om en pille, men gerne må indtages i store mængder 😉

  Svar
 6. Mette Egholm
  17. juli 2018 kl. 23:11 (9 måneder siden)

  Marie får daglige piller og har gjort det i 4 år. Hun er sej til det. Vi kan da komme forbi så hun kan lære Esther det? Måske det virker bedre barn til barn ?
  Held og lykke med de dumme piller, hun skal nok lære det

  Svar

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *