11 ting en indlagt hospitalsmor vil elske

”Når man er indlagt med sit barn, finder man hurtigt ud af, at en hospitalsindlæggelse kræver flere kræfter og resurser end man kan forestille sig.Derfor er det vigtigt at man også huske på at tage vare på sig selv. Egen omsorg, fokus på sig selv indimellem frigiver overskud og bedre overblik til pasningen af sit barn.

Man skal navigere rundt i information, ny viden om sygdom og behandling alt imens man er Piv bange og overladt til egne resurser til at håndtere de stærke og svære følelser. Man bliver rykket af ens comfortzone, som en gulerod der bliver rykket op af jorden og plantet et nyt sted hvor, der forventes at man tilpasser sig på og finder fodfæste ingen tid. Al umiddelbar kontrol og indflydelse på egen hverdag og liv bliver pludselig taget fra en.

Du er ikke længere herre over de mest basale ting som om, hvornår du vil fx tage bad, spise eller sove – din hjerne kværner konstant for at bebrejde data, følelser, huske næste behandling, imens nok det vigtigste af alt – nemlig, at elske og passe på dit barn. Trøste, opmuntrer, opdrage, lære, lege og støtte dens udvikling og nære for de helt basale behov for pleje og omsorg. Man er pludselig opgraderet fra intern madforsyning og levering af underholdning til fremtidsforsker, advokat, bisidder og socialrådgiver funktion – You name it…”

Uddrag af blogindlægget  “Sådan spotter du forældre til et indlagt barn”.

Egen omsorg er enorm vigtig for forældre, der er indlagt med sit barn. Man emmer ikke lige frem af overdrevent overskud, og det allerbedste man kan gøre for sine børn, er at passe godt på sig selv. Derfor er det SÅ vigtigt at de små ting man kan gøre er af en særlig kvalitet.

Den personlige pleje er ofte det sted der bliver nedprioritet før noget andet. Man orker det ikke, for der er altid lige noget andet er vigtige. Et godt sted at starte er med at sætte pris på det DU kan gøre for dig selv. Det handler om, at få fundet de små ting i hverdagen man kan gøre for at forsøde livet for en stund og nyde den luksus som man kan få.

Det er vigtigt af gøre noget godt for sig selv, midt i det opslidende hospitals ophold.  Egen omsorg er også evnen til at glædes over de ting, der gør hverdagen lidt dejligere. Et varmt bad, duften fra en dejlig Shampoo, eller nyde en ansigtsmaske nærende effekt.

Her er mine 10 bedste bud på en indlagt mors selvvalgte forkælelse til den pakkede hospitals taske, og som desuden er meget velegnet til, gave når man skal  på besøg  og gerne vil forkæle en medindlagt mor – Skulle jeg hilse at sige…

 1. Ingredien Soft Shampoo
  Der er intet der er bedre end at starte dagen med et bad. Det er ikke nogen hemmelighed at badeværelset på et hospital er mildest talt upersonligt og spartansk. Man er heldig, hvis der er badeforhæng. Når man er indlagt med sit barn, er nødvendigt at have en høj hygiejne og badet er ofte noget der ”bare” skal overstås, så man kan komme tilbage til sit barn (især hvis de er små og man er indlagt som oftest, alene.) Derfor er det virkelig en rar oplevelse at forkæle sig selv ved, at vaske hår i denne shampoo fra Ingredien, der vasker håret rent og giver masser af fugt via plejende olier og ingredienser uden at blive fedtet eller tungt. Og så dufter det mildt og godt.
 2. Marki renseservietter er for et par år siden dumpet ned i favnen på mig og jeg slipper dem ikke frivilligt igen. De er kommet for at blive og de kan noget som jeg ikke har oplevet i samme grad før. De frisker huden op og fjerner nemt make up og efterlader huden fugtet og blød bagefter, de gør det mere effektivt end jeg har prøvet før.
 3. Hørepropper er et totalt undervurderet lille stykke skumgummi. Det tager toppen af irriterende og forstyrrende lyde på hospitalet om aftnerne når der skal soves. Hvilket kan være svært hvis andre børn larmer eller græder eller man bare får nok af lyden af IV- dropstadivet. Og lad os være ærlige selv om natsygeplejersken forsøger at liste, så er den ikke ligefrem nogen Ninja vel?
 4. MAC concealer Pro longwear– udligner de mørke rander under øjnene og mindsker farve forskelle i det trætte og bekymrede mor ansigt. Den er blød og let at fordele med fingeren det er nemt at man med et minimum af arbejde kan få en let og naturlig look og opfriskning uden at være tonset til i tyk make up.
 5. Ingredien – Healing Hot Stuff – Moisturizing Protection Cream
  er en skøn og dejlig, fugtgivende creme, der samtidig beskytter huden. Den er dansk produceret og uden alt der skidt folk normalt dropper i krukker og i flaskerne. Den kan bruges overalt, som læbepomade, blødgivende neglebånds creme , eminent til ansigtet, tørre albuer, hæle hænder og røde børne kemonumser. You name it! Kort sagt den er et must, fordi den kan alt og gør det så godt. For man får bare brug for en god creme når man færdes i den mærkelige tører hospitals luft.
 6. Varme uldsokker
  Der kan nemlig være pænt fod koldt på et hospital og det er bare rart at have noget varm på fødderne og så er det nemt af have på når man traver gangene rundt. Ellers kan jeg anbefale de berømte Ekstrem bade sko fra Seven eleven kiosken på Riget…
 7. Læbepromade fra Forever Living Aloe Lips, til de tørre læber, når den hårde tørre luft på hospitalet, får taget i ens læber er det ikke til at komme uden om denne lille hjælper. Den dufter himmelsk og virker øjeblikkeligt. Kan i en snæver vending bruges på ”stress bumser” som kan opstå, når man har været længe under pres.
 8. Notesbog eller dagbog.
  Til at skrive vigtige notater om behandlingen eller nye ændringer i medicineringen eller for at huske oplysninger fra lægen. Det er givende for man får så mange informationer og skal huske alle mulige oplysninger og informationer eller for at huske spørgsmål der skal stilles. Det er desuden et godt sted at få afløb for sine frustrationer og bange tanker kan med fordel nedskrives. ”Dagbog” er der sjældent tid eller overskud til, men muligheden er altid rigtig god at have…
 9. Chokolade Ja, for hulen da! til den søde tand, til det mistede mod og til de dage, hvor det kræver en ekstra indsats og en opløftende bid af en Bounty bar eller andet…
 10. Sensai Maske, Den ultimative selvforkælelse for krop og sjæl findes i denne maske Sensai der er alle pengene værd. Man kan se forskel fra første anvendelse, så meget pænere og bløder hud end jeg har set i mine dage som kosmetolog. Waou et hit!
 11. Dry volume & Structure redder en dårlig hårdag hver gang. Ideel til de dage, hvor håret trænger til en hårvask, her er denne Spray super god når der kun er tid og mulighed for en hurtig et løft og en kærlig hånd. Jeg har været rigtig glad for den mange gange, når tiden og overskuddet og tiden har været knapt.

Jeg anbefaler meget gerne dette link til Ingredien hjemmeside http://www.ingredien.dk/

Del meget gerne dine allerbedste og uundværlige tips til at lette og forsøde tilværelsen som indlagt hopsitalsmor…

Svar på dette indlæg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentér *